ZZP rekening openen? dit wil je 100% lezen

Eén van de eerste dingen die je geregeld wil hebben wanneer je een onderneming start is een zzp rekening. Daarom geven wij je een aantal tips die je verder op weg gaan helpen. 

Een zakelijke rekening is heel belangrijk. Zo begin je gelijk goed met je onderneming en loop je niet gelijk achter de feiten aan. Je hebt een doel, je wil graag geld gaan verdienen met jouw producten of diensten. Dat geld laat je op je zzp rekening. Maar toch vraag jij je nog een aantal dingen af? Wat zijn de kosten en verschillende mogelijkheden? Is er ook een bank die aansluit bij mijn normen en waarden? 

Waarom direct een zzp rekening openen? 

Laten we maar met de deur in huis vallen: je begint gelijk goed! Wanneer je achteraf nog je administratie moet gaan bijwerken en op orde brengen kan veel tijd en moeite kosten. Veel startende ondernemers struggelen met hetzelfde probleem. Ze dachten dat ze wel even één, twee, drie die geldzaken op orde zouden hebben. Maar niets is minder waar. Een paar voordelen van het direct openen van een zpp rekening op een rij: 

  • Je bedrijfsnaam staat op het afschrift. Dit staat professioneel wanneer je facturen opmaakt
  • De tijd aan administratie is gelijk een stuk minder
  • Zakelijk en privé hou je simpel van elkaar gescheiden
  • De kosten voor een zakelijke rekening kan je wel aftrekken van de inkomstenbelasting
  • Vaak bieden zakelijke banken allerlei extra producten en diensten aan 
  • Je krijgt meer overzicht in je financiën

Welke bank moet ik kiezen? 

Nu komt misschien wel de hamvraag, want welke bank moet ik nu kiezen? Je kan kiezen tussen verschillende banken. Maar onze tip is om eens te kijken naar vergelijkingssites. Hier vind je verschillende banken en vaak ook een overzicht van wat een passende bank voor jou is als zzp’er. De bank echter die jaar na jaar wordt gekozen als de beste voor zzp’ers is de KNAB Bank. Maar er zijn ook andere banken die wellicht voor jou een aantrekkelijk pakket kunnen aanbieden. 

Kies jij voor een goede zakelijke bank dan krijg je vaak ook een startersvoordeel wanneer je net begint met ondernemen. Dus dat is ook zeker iets om nog extra naar uit te kijken. 

Een directe koppeling met boekhoudsystemen 

Bij het ondernemen hoort ook boekhouding. Waar dit vroeger allemaal handmatig ging met bonnetjes en een uitdraai van jouw transactieoverzicht kan dit tegenwoordig allemaal online. En dat doormiddel van een boekhoudsysteem. Voordat jij je aansluit bij een bank is het goed om te kijken of het door jouw gekozen boekhoudsysteem een directe koppeling heeft met de desbetreffende bank.

In sommige gevallen werken bepaalde banken zelfs samen met boekhoudsystemen. Zo krijg je nog meer en beter overzicht over je financiën. Dit scheelt uiteindelijk zo veel tijd als ondernemer. 

Al met al is het goed dus om alles in overweging te nemen voordat je voor een bank kiest. Want vaak ga je niet zomaar weer weg bij een bank. Vooral niet wanneer jij al je zakelijke transacties al meer dan een jaar bij die ene bank hebt lopen. Een goede keuze aan het begin is dus een goede keuze voor de toekomst. 

Laatste van Blog