Welke zakelijke rekening en bank past bij mij? 

Het klinkt misschien gek, maar er zijn banken die beter passen bij jouw normen en waarden dan anderen. Wij vertellen je waar je op kan letten bij het kiezen van een zakelijke bank. 

Wanneer je gaat zoeken naar een zakelijke bank, of een bank die zich specifiek richt op ondernemers dan zijn er een paar die uit het oog springen. Zo heb je de ASN Bank die zich richt op duurzaamheid en daar ook in investeert. Maar ook heb je een Knab Bank die luistert naar zijn klanten en zich aanpast op de wensen van de ondernemer. Mocht jij nu banken en rekeningen met elkaar willen vergelijken? Doe dit dan via zzpdaily.nl, je krijgt dan een helder overzicht en zo kan je kiezen voor een bank die echt bij je past. 

Wanneer is een zakelijke rekening een goede zakelijke rekening?

Je bent gestart met je onderneming en nu begint de zoektocht naar een bank. Overal word je verteld om voor die, of juist weer een andere bank te gaan. Maar eigenlijk vindt de zoektocht plaats aan de hand van een paar factoren. Het doel van gebruik, de grootte van je onderneming en de kosten van de zakelijke rekening. 

We kunnen je dus alvast vertellen dat de beste zakelijke rekening niet bestaat. Want iedere ondernemer heeft andere behoeftes. Denk aan meerdere passen voor werknemers of onbeperkt aantal transacties. Maar wat ook een rol speelt is de mate van duurzaamheid. Past een bank bij de normen en waarden van jouw onderneming? 

Is de goedkoopste zakelijke rekening de beste? 

Dit is een veel gemaakte fout door jonge en beginnende ondernemers. Een goedkope zakelijke rekening openen en ervan uitgaan dat alles daarmee gedekt is. Bij zakelijke rekeningen wordt er echter vaak gekeken naar het aantal transacties. Kom je hier overheen dan kan het toch nog een stuk duurder uitvallen. 

Een bank moet verdienen. Er zijn dus zeker banken die helemaal niks vragen wanneer jij een rekening bij ze opent. Maar ze vragen dan dus een bedrag per transactie. Als beginnend ondernemer kan dit aantrekkelijk zijn, maar zodra je geld gaat verdienen is dit niet altijd gunstig. Ook banken die stunten met kortingen zijn vaak niet de beste om mee in zee te gaan. Want na een periode van 3 maanden gratis kunnen de kosten hierna weleens flink gaan oplopen. 

Verkozen tot de beste bank voor zzp’ers:

De beste bank volgens meer dan 150.000 zakelijke klanten sinds 2012 is de Knab Bank. Het eerste jaar betaal je bij Knab maar 3,50 euro voor je rekening en in het tweede jaar blijft het bedrag maar 7 euro. Je krijgt ook kortingen op boekhouders softwares of pinautomaten om te gebruiken in jouw winkel. Daarbij kan je tot wel 500 transacties voldoen per jaar binnen de prijs van 7. 

Het is dus niet gek dat deze bank wordt verkozen boven de traditionele banken als Rabobank, SNS-bank of ABN Amro. Voor beginnend ondernemers is dit de beste bank die er is. 

Laatste van Blog