Weet jij hoeveel pensioen je later krijgt Reken het uit via een van deze 4 manieren
/

Weet jij hoeveel pensioen je later krijgt? Reken het uit via een van deze 4 manieren

Veel mensen denken er liever niet aan, maar het is toch belangrijk om te weten hoeveel pensioen je later kunt verwachten wanneer je met pensioen gaat. Het is belangrijk om op tijd na te denken over een financiële planning voor de toekomst, om nog op tijd het een en ander te kunnen regelen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een inschatting te maken van je toekomstige pensioeninkomen. In dit artikel delen we vier manieren om te berekenen hoeveel pensioen je krijgt.

Pensioenoverzicht van je werkgever

De makkelijkste en meest voor de hand liggende manier om te weten hoeveel pensioen je kunt verwachten, is door het pensioenoverzicht van je werkgever op te vragen. Hierin staat precies vermeld hoeveel pensioen je tot nu toe hebt opgebouwd en hoeveel je kunt verwachten wanneer je met pensioen gaat. Dit overzicht geeft een goed beeld van je huidige pensioensituatie. Door hier een goed overzicht van te hebben kun je bepalen of je eventueel dingen wilt toevoegen aan je huidige situatie om je pensioen te verhogen. 

Pensioenplanner

Tegenwoordig zijn er allerlei online tools te vinden die kunnen berekenen hoeveel pensioen krijg ik. Dit heet ook wel een online pensioenplanner. Op websites van pensioenfondsen en verzekeraars vind je vaak tools waarmee je een schatting kunt maken van je pensioeninkomen op basis van verschillende scenario’s. Door je persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je leeftijd, inkomen en pensioenopbouw, krijg je een indicatie van hoeveel pensioen je kunt verwachten. Dit kan je een handige indicatie geven over je pensioen perspectief.

Pensioenadviseur

Als je behoefte hebt aan een meer gedetailleerde analyse van je pensioensituatie, kun je ook een pensioenadviseur inschakelen. Dit kan vooral fijn zijn voor mensen die niet zo goed weten hoe het online allemaal werkt en om betrouwbaar advies te krijgen. Een pensioenadviseur kan samen met jou kijken naar je huidige pensioenopbouw. Jullie kunnen samen een persoonlijk pensioen plan opstellen en je kunt al je vragen aan dit persoon stellen. Op basis van deze analyse kan de pensioenadviseur je adviseren over eventuele aanpassingen die je kunt maken om je pensioeninkomen te optimaliseren.

Pensioencheck

Tot slot kun je een pensioencheck laten uitvoeren door een onafhankelijke partij. Tijdens deze check wordt er gekeken naar al je pensioenpotjes en wordt er een overzicht gemaakt van je totale pensioeninkomen op basis van je huidige situatie. Een pensioencheck kan erg handig zijn wanneer je altijd zelf je pensioen hebt opgebouwd en om zeker te weten dat alles goed is. Het is een goede manier om te controleren of je pensioen voldoende is om comfortabel van te kunnen leven na je pensioen.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog