Het Gebruik van Gitterboxen in de Magazijnbeheer

Een beter overzicht op je voorraad, je materialen overzichtelijk opbergen en vervoeren: gitterboxen (gibo’s) zijn handige gaascontainers voor de magazijnen van allerlei industrieën en distributiecentra. Ook als je te maken hebt met periodes van drukte of seizoensopslag zijn gibo’s van sterk staal steeds opnieuw te gebruiken voor diverse doeleinden. De containers zijn geschikt voor kleine onderdelen, verpakte en onverpakte spullen, maar ook voor bulkgoederen en pallets.

 

Welke functie hebben gitterboxen precies?

 

 

Gitterboxen zijn ladingsdragers met wanden van draadgaas die de goederen goed beschermen. Dankzij de hoge draagkracht zijn ze geschikt voor zware materialen. Daarom vind je deze boxen vaak terug in de bouw, staalindustrie en auto-industrie. Door de draadconstructie zie je makkelijk wat er in zit. Gaascontainers zijn te verplaatsen met een heftruck of palletwagen. Een gitterbox heeft kleppen aan de voorkant, achterkant of beide zijdes en is in meerdere kleuren leverbaar. Daarnaast is de stalen box stapelbaar. De hijsogen maken het mogelijk om de gaascontainer op te tillen. Er zijn diverse soorten:

 

– draadcontainer met een vaste constructie

– inklapbare gaascontainer: ook ingeklapt makkelijk te stapelen, eenvoudig retourtransport

– antidiefstalgitterbox: met deuren of gesloten laden en een vergrendelingssysteem met slot

 

De voordelen van gitterboxen

 

Ruimte in bedrijven, fabrieken en werkplaatsen is kostbaar. Doordat gaasboxen stapelbaar zijn, is de ruimte beter te benutten. De opstaande rand voorkomt schuiven en houdt de boxen stabiel. Gitterboxen hebben een wisselende draagcapaciteit. Er zijn boxen die het vermogen hebben om wel tot 2000 kg te kunnen dragen. Er is veel internationale regelgeving voor weg- en spoortransport. Europool gaascontainers voldoen aan de geldende UIC-norm 435-3.

 

Gitterboxen hebben een sterke kooiconstructie, gaan lang mee en zijn steeds opnieuw te gebruiken. Ook zijn ze makkelijk te stapelen of in te klappen als ze niet gebruikt worden. Het is echter niet altijd duidelijk hoeveel gitterboxen een bedrijf nodig heeft. Daarom is het ook mogelijk om gaascontainers te huren. Ook met tweedehands gitterboxen spaar je kosten uit. Een onderneming die speciale eisen aan een gaasbox stelt, heeft ten slotte de mogelijkheid om gitterboxen op maat laten maken.

 

Efficiënter gebruik van de ruimte van je magazijn

De opslagruimte die je onderneming tot zijn beschikking heeft, wordt met gitterboxen wordt de omgeving optimaal gebruikt. Zowel opslag als transport vinden gestroomlijnd plaats. Hierdoor is de doorvoer sneller en maak je minder arbeidskosten. Ook hebben de boxen meerdere functies, waaronder vervoer, opslag, maar ook het verzamelen van afval.

 

Dankzij het draadgaas is goed zichtbaar welke lading zich in de boxen bevindt. Hierdoor is makkelijk te zien wat de voorraadstatus is. Door de aanwezigheid van kleppen is het uitnemen en inleggen van de goederen eenvoudig.

 

Standaard en afwijkende maten

 

Met gitterboxen in diverse maten maak je de opslag in de hoogte, het vervoer en het verzamelen van goederen of afval op een flexibele manier mogelijk. De afmetingen van de boxen variëren tussen de 800 x 600 mm en 1200 x 1000 mm. In het geval van maatwerk zijn de afmetingen aan te passen. De oorsprong van gaasboxen ligt in de automotivesector, maar de boxen zijn inmiddels ook veelgebruikt in de horeca, transportwereld en detailindustrie. Ze verbeteren de logistiek en efficiëntie en zijn een kostenbesparende aankoop.

 

Laatste van Blog