Welke bedrijfsautoverzekering is een aanrader?

Ben je in het bezit van een bedrijfsauto, dan is het een must om deze te verzekeren. Ga je zonder autoverzekering de weg op, dan loop je om meerdere redenen een groot risico. Ten eerste is het verplicht om verzekerd te zijn. Ben je dat niet, dan kan de boete oplopen tot honderden euro’s. Ten tweede kun je weleens flink in de financiële problemen raken zodra je in een ongeluk belandt. Betreft het schade door schuld van jouzelf, dan dien je de kosten uit eigen zak te betalen. Dit is echter heel simpel te voorkomen, door het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering Univé. Door slechts een paar euro aan premie te betalen per maand kun jij je al onbezorgd op de weg begeven. 

Wettelijke Aansprakelijkheid of cascoverzekering?

Vanuit de Nederlandse overheid is er één belangrijke eis gesteld aan wie zijn of haar bedrijfsauto wil laten verzekeren: deze dient op zijn minst WA verzekerd te zijn. Dit is het kleinst mogelijke pakket, waarmee schade aan anderen gedekt is. Mocht er schade ontstaan aan de eigen auto, dan draai je met de WA alsnog zelf voor de kosten op. Wil je dat graag anders zien, dan zijn er nog de WA+ en All Risk. Beide hiervoor genoemde autoverzekeringen zijn cascoverzekeringen. Dat betekent dat naast schade veroorzaakt een anderen ook die aan je eigen auto vergoed wordt. Wel zijn ook hier bepaalde voorwaarden aan verbonden, die belangrijk zijn om te weten voordat je een keuze maakt. 

Deze schade is gedekt vanuit de WA+

De WA+ van Univé is een Beperkt Casco-verzekering. Dit houdt in dat bepaalde vormen van schade aan de eigen auto onder de dekkingsgraad vallen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan schade als gevolg van een natuurgeweld, zoals een pittige hagelbui die het dak van je auto compleet heeft geruïneerd. Gaat je auto in vlammen op door een brand, ook dan hoef je je met de WA+ weinig zorgen te maken over de daaruit voortvloeiende kosten. Wordt je auto gestolen of is er schade aan de wagen ontstaan door inbraak, dan zit je tevens goed met de WA+. Dit geldt idem voor een aanrijding met een loslopend dier. Bovendien ben je met deze bedrijfsautoverzekering standaard verzekerd voor vervangingswaarde. Kortom, het WA+ pakket biedt een zeer uitgebreide dekking. Hét grote verschil met de All Risk is echter dat de All Risk de enige optie is waarmee ook schade aan de eigen auto verzekerd is. 

Wat je tot slot moet weten over bedrijfsauto- of vrachtwagenverzekering

Alle bovengenoemde eigenschappen behoren niet alleen toe aan de bedrijfsautoverzekering, maar gelden ook voor de vrachtwagenverzekering. Met beide is er tevens uit allerlei aanvullende dekkingen. Een dekking die wordt aangeraden – zeker wanneer je je veel op de weg begeeft – is de inzittendenverzekering. Dit houdt niet alleen in dat jouw passagiers verzekerd zijn, maar dat ook jijzelf als hoofdbestuurder gedekt bent. Hiermee wordt schade als gevolg van opgelopen letsel vergoed. Let op dat inzittenden nooit automatisch meeverzekerd zijn als je alleen kiest voor een basispakket. Gelukkig heeft Univé het je zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om op basis van jouw voorkeuren jouw favoriete verzekering direct af te sluiten. 

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog