Verkeersborden in Nederland: De zakelijke kant van verkeersborden

Als je onderweg bent met de auto of de fiets, is verkeersveiligheid ontzettend belangrijk. Je let op andere weggebruikers, de weg zelf, maar ook op de verkeersborden. Toch zijn verkeersborden niet alleen praktisch voor onderweg; ook op een bedrijventerrein spelen ze een grote rol. Maar waarom zijn verkeersborden op een terrein zo belangrijk?
 

Verkeersborden voor je bedrijf

De belangrijkste plaats voor verkeersborden is de parkeerplaats. Hier deel je veel informatie met werknemers en bezoekers, zoals bordjes voor laadpalen voor elektrische auto’s, gehandicaptenparkeerplaatsen, of gewoon borden die aangeven dat een plek gereserveerd is. Ook borden voor fietsenstallingen, parkeerverboden om nooddiensten niet in de weg te zitten, of speciale parkeerplaatsen voor motoren zijn van belang. Je vindt verkeersborden voor dit soort doeleinden bijvoorbeeld op de site van Seton Signalering.

Je kunt voor je bedrijventerrein kiezen uit bestaande borden, zoals een verboden te parkeren bord met een rode streep op een wit bord of rode borden met een witte streep die aangeven dat het eenrichtingsverkeer is op je terrein. Personalisatie is ook mogelijk; bijvoorbeeld parkeerborden voor speciale auto’s of inrijverboden voor bepaalde bezoekers op specifieke tijden. Je kunt zelfs een bord plaatsen dat aangeeft dat dit een privéterrein is van alleen jouw bedrijf.

De rol van borden in je kantoorruimte

Ook in kantoren zijn borden met aanwijzingen van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan bordjes die de locatie van het toilet aanduiden, de uitgang markeren, of eenvoudige waarschuwingen dat de vloer nat is. Het is essentieel dat bezoekers meteen begrijpen wat de bedoeling is en niet hoeven te raden.

Bordenmakers voor het verkeer of in bedrijven zorgen daarom altijd voor eenvoudige afbeeldingen en weinig tekst. Soms zie je op sociale media verkeers- of informatiebordjes voorbijkomen met veel tekst, waardoor ze eigenlijk onbruikbaar zijn. Dit leidt tot verwarring en soms zelfs tot enige hilariteit bij de gebruikers.

 

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog