Wat is het bedrijfsnetwerk van de toekomst?

Is jouw bedrijf al klaar voor de toekomst? Misschien heb je al nagedacht over duurzaamheid, maar jouw bedrijf dient ook klaar te zijn voor de nieuwste technologieën. De digitale infrastructuur verandert op een hoog tempo en jouw bedrijf zal hier ook mee te maken krijgen. Maar wat is de toekomst van de digitale infrastructuur? Lees hierover snel verder.

Bedrijfsnetwerk

Het is allereerst belangrijk om inzichtelijk te hebben of het bedrijfsnetwerk van jouw bedrijf stabiel en grensverleggend is. SD-WAN is een bedrijfsnetwerk van de toekomst dat zich aanpast op de digitale infrastructuur die flexibiliteit vereist. Je weet namelijk niet wat de toekomst voor digitalisatie inhoudt, dus je kunt maar beter voor een flexibel netwerk kiezen. Maar waarin verschilt een SD-wan netwerk? Het werkt allereerst samen met bestaande én nieuwe technologie. Denk hierbij aan applicaties, technieken en data. Op deze manier krijg je inzichtelijk wat bijvoorbeeld ook de nieuwste beveiliging wetgevingen zijn. Het is namelijk belangrijk dat je veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. 

Digitalisering

Door de digitalisering zijn veel bedrijfs- en sociale processen veel nieuwe digitale processen opnemen. Dit brengt natuurlijk veel voor- en nadelen met zich mee. Het kan natuurlijk ontzettend tijd- en geld besparend werken voor jouw bedrijf. Een goed voorbeeld hiervan is dat je jouw administratie tegenwoordig overzichtelijk bij kunt houden in een excel sheet, in plaats van op papier in mappen. Je raakt tegenwoordig ook minder snel documenten kwijt, al helemaal als je in cloud systemen werkt. Cloud systemen maken het ook makkelijk om  wijzigingen of nieuwe functies door te voeren. Daarnaast hebben alle medewerkers toegang tot hetzelfde netwerk, waar en wanneer dan ook. Het SD-WAN bedrijfsnetwerk werkt bijvoorbeeld ook in een cloudsysteem. Bovendien is het ook beter voor het milieu om niet alle documenten meer te printen. Doordat je minder papier gebruikt, hoeven er ook minder bomen gekapt te worden. Toch zijn er ook nadelen, zoals de inbreuk op privacy. Op het internet geef je al snel veel informatie weg over jezelf of over jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een bedrijfsnetwerk waarbij je veilig kunt internetten. 

Voordelen

Maar wat zijn precies de voordelen van een SD-WAN bedrijfsnetwerk? Allereerst is het een geïntegreerde netwerkoplossing waarbij je altijd veilig kunt internetten waar je dan ook bent. Bovendien is het mogelijk om in al je cloud systemen te werken. Zoals eerder genoemd, brengt dit vele voordelen met zich mee. Medewerkers kunnen waar ze zich ook bevinden, altijd toegang krijgen tot het cloudsysteem. Daarnaast maakt een cloudsysteem het makkelijk om wijzigingen door te voeren. Een ander groot voordeel van een SD-WAN bedrijfsnetwerk is de optimale gebruikservaring. Met slimme functies kun je profiteren van de optimale gebruikservaring. Je bent altijd verbonden en applicaties zijn altijd beschikbaar. Dit maakt het bedrijfsnetwerk prettig in gebruik. Als laatst is het bedrijfsnetwerk beheersbaar en inzichtelijk. Je kunt gemakkelijk prestaties achterhalen en hierop inspelen vervolgens. Dit wordt je namelijk nog gemakkelijker gemaakt door een gebruiksvriendelijke portal. Op deze manier ben je binnen no time klaar voor de toekomst en flexibel voor de nieuwe digitale infrastructuren.

Laatste van Blog