Ontdek de grootste voordelen van zakelijke leasen

Door de stijgende prijzen binnen de automarkt zijn er veel mensen op zoek naar een alternatief. Een van de alternatieven is om te kiezen voor zakelijk leasen als dit tot de mogelijkheden behoort. Doordat je te maken hebt met een leasemaatschappij krijg je zelf aanzienlijk minder kosten voor onder andere de afschrijvingen en reparaties op je bordje. Een lease voor zakelijke rijders kan dan ook veel voordelen met zich meebrengen. Omdat we zien dat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat hebben we in dit artikel dé grootste voordelen van zakelijk leasen onder elkaar gezet!

Aanzienlijk goedkoper per maand

Zakelijk leasen van een auto biedt talloze voordelen ten opzichte van het kopen of huren van een auto  voor jou of je gezin. Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de kostenbesparing. Door een auto te leasen kan een bedrijf een nieuw voertuig aanschaffen tegen een fractie van de kosten van een auto kopen. Dat komt omdat de leasebetalingen gebaseerd zijn op de afschrijving van het voertuig gedurende de leaseperiode, in plaats van op de volledige aankoopprijs.

Hoge mate van flexibiliteit

Een ander voordeel van zakelijke leasing is de flexibiliteit. Een leasecontract heeft doorgaans een looptijd van twee tot vier jaar. Dit zorgt ervoor dat een bedrijf zijn wagenpark regelmatig kan voorzien van een upgrade zonder dat ze zich vast hoeven te houden aan de nadelen die kleven aan het eigendom van een dure wagen. Dit is vooral gunstig voor bedrijven die afhankelijk zijn van nieuwere voertuigen, zoals bedrijven die busjes gebruiken voor hun bestellingen.

Fiscaal voordeel voor aangifte

Het leasen van een auto biedt ook nog eens een aantal fiscale voordelen. In veel gevallen kunnen bedrijven het volledige bedrag van de leasebetalingen aftrekken van hun belastingen. Dit kan je als ondernemer helpen om de kosten van het voertuig te compenseren. Omdat het voertuig als een zakelijke uitgave wordt beschouwd, hoeft er bovendien geen inkomstenbelasting over te worden betaald. Ook dit bespaart je weer een hoop geld aan het einde van het jaar.

Geen gedoe meer met onderhoud

Het laatste grote voordeel van het zakelijk leasen van een auto is het onderhoudsgemak. Het leasen van een auto omvat meestal regelmatig onderhoud en service. Dit zorgt ervoor dat de auto in goede staat blijft, zonder dat je zelf voor de kosten komt te staan. Het is nu eenmaal de norm dat de leasemaatschappij de kosten van de reparaties voor haar rekening nemen als het voertuig kapot gaat of gerepareerd moet worden.

Kortom, zakelijk leasen van een auto biedt een aantal voordelen ten opzichte van het kopen of huren van een voertuig. Door een auto te leasen kan een bedrijf een nieuw voertuig krijgen tegen een fractie van de prijs van een normale aankoop. Het is een uitstekende optie voor alle bedrijven die rekenen op nieuwere en betrouwbaardere voertuigen én die hun operationele kosten laag willen houden. Waar wacht je nog op? Ondervind zo snel mogelijk zelf de voordelen van zakelijk leasen!

Laatste van Blog