Hoe goed ken jij het merk Samsung?

Hoe goed ken jij het Zuid-Koreaanse multinationale technologiebedrijf Samsung? Dat het bekend staat om een groot assortiment smartphones, tablets, televisies en huishoudelijke apparaten, is bij velen al bekend. Maar wanneer is dit bedrijf opgericht? En wat zijn de kwaliteiten van de laatste nieuwe smartphones van Samsung, zoals de Samsung S23? Lees hier alles over in dit artikel.

Geschiedenis

Zoals eerder genoemd, kent Samsung zijn oorsprong in Zuid-Korea. Het multinationale technologiebedrijf is opgericht in 1938 door ondernemer Lee Byung-chul. Het bedrijf begon als een klein handelsbedrijf dat voornamelijk suiker, textiel en andere landbouwproducten importeerde en exporteerde. In de jaren vijftig begon Samsung ook met het produceren van elektronica. Mede hierdoor werd tien jaar later het bedrijf een toonaangevende producent van zwart-wit televisies in Zuid-Korea. In de jaren zeventig en tachtig bleef Samsung groeien en diversifiëren. Het bedrijf begon bijvoorbeeld met het produceren van consumentenelektronica, zoals koelkasten en wasmachines. Maar ook het produceren van computer hardware kon niet achterblijven, zoals printers en harde schijven. In de jaren negentig begon Samsung ook met het produceren van mobiele telefoons. Uiteindelijk is Samsung uitgegroeid tot een belangrijke speler in de wereldwijde smartphone-industrie.

21e eeuw

In de 21e eeuw bleef Samsung groeien en uitbreiden naar nieuwe markten en sectoren. Het bedrijf bleef nieuwe en geavanceerde producten lanceren, zoals de Galaxy-lijn van smartphones en tablets. Mede door de Galaxy-lijn werd Samsung een belangrijke speler in de wereldwijde smartphone-industrie. Samsung bleef ook investeren in onderzoek en ontwikkeling en werd een toonaangevend bedrijf op het gebied van innovatie en technologie.

Anno nu

Vandaag de dag is Samsung één van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 80 landen en heeft meer dan 300.000 werknemers. Als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig technologie product, is Samsung zeker een bedrijf om in overweging te nemen. De nieuwste Samsung S23 is hier een goed voorbeeld van. De Samsung S23 is een high-end smartphone en maakt deel van de nieuwste modellen van de populaire Galaxy-lijn van Samsung. Deze telefoon biedt een aantal geavanceerde functies en specificaties zoals het grote en haarscherpe scherm. Het scherm is bovendien voorzien van een hoge verversingssnelheid, wat ervoor zorgt dat je de telefoon zonder enige ongemak kunt gebruiken. Naast het haarscherpe scherm, heeft de Samsung S23 een krachtige processor. Het toestel heeft een Qualcomm Snapdragon 845-processor, wat ingewikkeld klinkt maar eigenlijk maar op één ding neerkomt: het is in staat om zware taken snel en gemakkelijk uit te voeren. Ook is de Samsung S23 voorzien van een uitstekende hoofdcamera, namelijk van 12 megapixels. De camera beschikt over verschillende geavanceerde functies, zoals zachte flits, diepte-sensor en bokeh-modus. Met deze telefoon kun je dus professioneel ogende foto’s maken, zonder een professionele camera nodig te hebben. Net als de voorgaande modellen van de Galaxy-lijn brengt deze smartphone vele voordelen met zich mee. Al met al staat het bedrijf bekend om de hoge kwaliteit van zijn producten en de innovatieve functies die ze bieden. Het nieuwste model van de Galaxy-lijn, of ook wel de Samsung S23, doet hier niet aan af.

Laatste van Blog