Een zakelijke autoverzekering afsluiten – alles wat je moet weten?

Een zakelijke autoverzekering afsluiten is niet iets wat je iedere dag doet. Nu is de kans groot dat je dit toch zelf zal moeten doen. Er is namelijk een reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Omdat we zien dat er veel mensen zijn die moeite hebben met een zakelijke autoverzekering afsluiten hebben we besloten om het wat makkelijker te maken. In dit artikel vind je namelijk de belangrijkste informatie over het afsluiten van deze verzekering onder elkaar. Door dit goed door te lezen weet je zeker dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

Voor wie is het geschikt?

Goed, voor wie is een zakelijke autoverzekering eigenlijk bedoeld vraag je je af? Een zakelijke autoverzekering is vereist voor elk bedrijf dat voertuigen gebruikt voor zakelijke doeleinden. Hier moet je met name denken aan bedrijfsauto’s, bestelwagens en natuurlijk aan vrachtwagens. Het is niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleine bedrijven en zelfs voor eenmanszaken die  voertuigen gebruiken voor zakelijke doeleinden. Dit is dan ook gelijk de reden dat er jaarlijks zoveel mensen zijn die kiezen voor zakelijke verzekeringen.

Wat dekt de zakelijke autoverzekering?

Over het algemeen dekt deze soort verzekering dezelfde dingen als persoonlijke autoverzekering. Denk hier aan zaken als aansprakelijkheid in het geval van een ongeval en aan een uitgebreide dekking voor schade die je rijdt. Aansprakelijkheidsdekking beschermt je bedrijf in geval van een ongeval dat lichamelijk letsel of materiële schade veroorzaakt aan een andere persoon of aan hun auto. Welke dekking het beste is hangt natuurlijk volledig af van wat je zelf prettig vindt voor je nieuwe verzekering. Het is verstandig om hier goed naar te kijken voordat je zomaar een keuze maakt voor een bepaald soort verzekering.

Hoeveel kost een zakelijke autoverzekering?

De kosten van zakelijke autoverzekering hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn het aantal verzekerde voertuigen, het type voertuigen, de locatie van het bedrijf en de no-claim jaren van de bestuurders. Doorgaans betalen bedrijven hogere premies dan particulieren voor dezelfde dekking. Dit heeft te maken met het feit dat er niet één bestuurder is, maar dat de zakelijke auto door meerdere mensen kan worden gebruikt. Voor de verzekeraar brengt dit net even wat meer risico met zich mee, vandaar dat je ook wat meer kwijt bent in totaal.

Kan je niet gewoon voor een particuliere verzekering kiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Een persoonlijke autoverzekering mag namelijk niet worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Als je jouw persoonlijke voertuig voor zakelijke doeleinden gebruikt, moet je altijd een zakelijke autoverzekering afsluiten. Het gebruik van een persoonlijke autoverzekering voor zakelijke doeleinden kan ertoe leiden dat je claim wordt afgewezen . Dit houdt in dat je zelf aansprakelijk wordt gehouden. Niet waar je op zit te wachten in het geval van een botsing.

Hoewel het afsluiten van een zakelijke autoverzekering altijd het nodige werk met zich meebrengt laat het bovenstaande in ieder geval zien hoe het zit met deze verzekeringen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om even hulp in te schakelen van de verzekeraar zelf. Zij staan altijd klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw bedrijf!

Laatste van Blog