Een ergonomische bureaustoel kopen – dé tips om op te letten

Als je zeker wilt weten dat je later geen last krijgt van RSI klachten dan is het kopen van een ergonomische bureaustoel een echte must. Zonder de juiste stoel voorzie je jouw lichaam namelijk niet van de nodige ondersteuning. Het kopen van een ergonomische bureaustoelen is alleen niet zo makkelijk als je zou denken. Sterker nog, er komt best wel wat bij kijken. Gelukkig hebben we voor jou een selectie gemaakt met handige tips. Door deze info goed door te lezen weet je tenminste wel waar je op moet letten bij het kopen van jouw nieuwe bureaustoel!

Kies altijd voor de juiste verstelbaarheid

Een van de belangrijkste factoren bij de aanschaf van een ergonomische bureaustoel is natuurlijk de mate van verstelbaarheid. Wij raden je aan om te kiezen voor een bureaustoel waarvan je de hoogte, de armleuningen, de rugleuning en de steun in je onderrug kunt verstellen. Alleen met de juiste zithouding zorg je voor een gezonde werkomgeving. De armleuningen moeten verstelbaar zijn zodat je armen comfortabel liggen. Veel mensen zitten namelijk verkeerd waardoor ze last krijgen van hun nek. Niet waar je op zit te wachten na een lange dag werken op kantoor. Door over te stappen op een goede stoel kijk je tenminste uit naar je dagelijkse werkdag.

Ga voor speciale ademende materialen

Als je veel in een bureaustoel zit is het handig als de stoel beschikt over materialen die ademend zijn. Het is daarom geen verkeerd idee om te gaan voor een stoel die gemaakt is van materialen zoals gaas of ademende stof die lucht laten circuleren. Dit zorgt er op de eerste plaats voor dat je niet snel last krijgt van een warme kont of rug. Daar komt ook nog eens bij dat je minder snel zweet, al helemaal in de warme maanden van het jaar. Grote kans dat je collega’s dit ook zien als een groot voordeel!

Denk aan de zitdiepte en -breedte

De zitdiepte en -breedte van een bureaustoel zijn tevens erg belangrijk om rekening mee te houden bij het kopen van een ergonomische bureaustoel. De zitting moet diep genoeg zijn om je dijen te ondersteunen en uw knieën in een hoek van 90 graden te houden. Dit is namelijk de meest natuurlijke houding om in te zitten. De breedte van de stoel moet breed genoeg zijn zodat je wel kunt bewegen, maar niet zo breed dat je heen en weer kunt schuiven. Zolang je hier op let kom je altijd wel bij de juiste stoel uit.

Test de stoel voordat u hem koopt

Voordat je zomaar een ergonomische bureaustoel koopt, is het belangrijk deze te testen. Alleen door de stoel te testen weet je namelijk wat je in huis haalt Ga in de stoel zitten en stel hem naar wens in. Zorg ervoor dat de stoel comfortabel zit en dat je de juiste ondersteuning krijgt die je lichaam nodig hebt. Ga als het kan gewoon 15-30 minuten in de stoel zitten om een gevoel te krijgen hoe hij na verloop van tijd aanvoelt. Het is namelijk niet zomaar een aankoop, vandaar dat je er ook best de tijd voor mag nemen. Op die manier bega je nooit meer een miskoop!

Laatste van Blog