De opkomst van de jonge ondernemer: waarom steeds meer jongeren dromen van rijkdom

Steeds meer jongeren lijken tegenwoordig hun eigen baas te willen worden en hun eigen bedrijf op te zetten. Maar waarom is dit nu zo populair onder de jongere generaties? En wat maakt het ondernemerschap zo aantrekkelijk voor hen? Lees snel verder en laat je inspireren door het enthousiasme van deze nieuwe generatie ondernemers!

De verschillende soorten bijverdiensten die populair zijn onder jongeren

Er zijn verschillende soorten bijverdiensten die populair zijn onder jongeren. Denk bijvoorbeeld aan het freelancen, online verkopen of het geven van online privélessen. 

Voor veel jongeren is het een droom om ooit rijk te worden en daarom zoeken zij vaak naar zo’n rendabel mogelijk plan van aanpak. De meeste kiezen er daarom voor een eigen bedrijf te beginnen, maar veel jongeren willen ook leren investeren en aandelen verkopen

Waarom steeds meer jongeren een eigen bedrijf willen starten

In het huidige economische klimaat kiezen steeds meer jongeren ervoor om hun eigen bedrijf te starten in plaats van te blijven werken voor een baas. Natuurlijk kunnen hier veel verschillende redenen voor zijn, maar de meest voorkomende hebben te maken met de economie, politiek en de vele mogelijkheden voor bedrijven die vandaag de dag geboden worden.

De economische situatie van tegenwoordig is niet erg veelbelovend voor jonge mensen die net klaar zijn met school. De kansen op een goede baan zijn klein, en de lonen zijn niet al te hoog. Dit maakt het moeilijk voor jonge mensen om hun rekeningen te betalen, laat staan om geld te sparen voor later, om bijvoorbeeld in de toekomst een huis te kunnen kopen.

Tegelijkertijd is het politieke klimaat zeer gunstig voor jonge ondernemers. Er wordt veel aandacht besteed aan het stimuleren van startups door middel van bijvoorbeeld subsidies en belastingvoordelen.

Daarnaast zijn er steeds meer mogelijkheden om een bedrijf te starten met weinig geld. Veel technologieën en diensten zijn vandaag de dag gratis of goedkoop beschikbaar, waardoor het starten van een bedrijf betaalbaar is voor jonge mensen.

Ook is er een groeiende acceptatie van risico’s. Terwijl onze ouders vaak gewaarschuwd werden om geen risico’s te nemen, wordt risicovollere gedrag nu gestimuleerd. Jonge ondernemers lopen vaak risico’s die niet alleen hun financiële situatie kunnen verbeteren, maar ook hun vrijheid om creatief te zijn en unieke ideeën uit te voeren.

Tips voor jonge ondernemers 

Dat jonge ondernemers steeds meer in opkomst is een feit. Maar hoe word je een succesvolle ondernemer? Het is belangrijk gedreven en vastberaden te blijven. Niet elk idee wordt gelijk een miljoenen succes maar ook hier geldt dat de aanhouder wint. 

Daarnaast is het goed om een duidelijk doel voor ogen te hebben en die op te breken in kleinere meer haalbare doelen. Blijf dan ook investeren in jezelf en je bedrijf en wees niet bang om hulp te vragen aan mensen waarvan jij gelooft dat ze je verder kunnen helpen.

Tot slot kunnen jongeren voordeel halen uit de vele hulpmiddelen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Dankzij het internet en sociale media is er meer informatie over alles van startups tot marketingstrategieën beschikbaar dan ooit tevoren. 

Daarnaast bieden organisaties zoals incubators, accelerators en co-working spaces jonge ondernemers een platform om hun business ideeën uit te proberen, feedback te krijgen, te netwerken en samen te kunnen werken met andere ondernemers.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog