Je eigen etiketten ontwerpen, tips en trucks 

Ben je een ondernemer en breng je bepaalde producten aan de man? Dan is het zaak dat je vooral let op de wijze waarop je je producten aflevert. Bij het verpakken van verkochte goederen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van etiketten. Belangrijk is dat je nagaat welke etiketten pakkend genoeg zijn om op de doos van je producten te plakken. Op het internet is er een groot etiketten aanbod waar je je kunt laten inspireren. In ieder geval zul je bij het ontwerpen van je etiketten op een aantal zaken moeten letten, die nader toegelicht worden in dit artikel. 

Aandachtspunten 

Het eerste waaraan je aandacht kunt besteden is de informatie die je laat opnemen op je etiket. Ga daarbij ook na of je met je boodschap een sterk signaal wil afgeven aan je klanten en toekomstige klanten. Je kunt verder ook aandacht besteden aan de lettertype en kleur die je wil gebruiken voor je etiket. Belangrijk is dat je etiket uiteindelijk niet alleen een aantrekkelijke uitstraling moet hebben, maar ook goed leesbaar moet zijn. Ga verder ook na uit welk materiaal je etiketten moet bestaan. Op de website van Avery zul je een aantal etiketten vinden die je als voorbeeld kunt gebruiken.  

Welke informatie te plaatsen op je etiket 

Bij het ontwerpen van je etiketten zul je voor jezelf moeten nagaan welke informatie relevant is om te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de naam van je onderneming, de naam van het product dat je hebt verkocht, maar ook de informatie betreffende het product. Als je producten verkoopt die je zelf hebt vervaardigd, dan is het handig om ook de ingrediënten te vermelden. Heb je te maken met voeding, dan is het verstandig om ook een productiedatum en vervaldatum erbij te plaatsen. Er zijn dus een aantal zaken die je op je etiket als informatie kunt vermelden. 

Trek aandacht van je klanten 

Als je klanten wil trekken met je etiket, dan zul je bij het ontwerpen daarvan ook aandacht moeten besteden aan de vorm van je etiket. Er zijn diverse vormen beschikbaar die je zou kunnen kiezen. Om klanten aan te trekken is het verstandig om standaard vormen zoveel als mogelijk te vermijden. Je zou dus geen ronde of rechthoekvormige etiketten moeten ontwerpen. Het ontwerpen van een eigen etiket is in ieder geval niet onmogelijk. Ga voor jezelf na welke elementen je nog kunt toevoegen bij het ontwerpen om je etiket een unieke aantrekkelijke uitstraling te geven.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog