Tips bij bedrijfsovername
/

Tips bij bedrijfsovername

Je hebt misschien zelf een goedlopend bedrijf, je wil graag uitbreiden of je denkt al een tijdje aan een bedrijfsovername. De vraag is echter, hoe ga je dat regelen en waar moet je dan allemaal aan denken? Gelukkig zijn er genoeg tips die je kunnen helpen, zodat je op een goede manier een bedrijf over kunt nemen. Het is namelijk niet iets wat je vaak doet en ook niet zomaar moet doen. Financieel komt er heel wat bij kijken, maar ook op het gebied van administratie en het doorzetten van een bedrijf. Weet je ook waarom mensen een bedrijf verkopen? Gaat het niet goed of hebben ze zelf geen tijd meer omdat ze ouder worden? Het is ook goed dat je je daarin gaat verdiepen, zodat jij weet wat je over gaat nemen. Advies inwinnen is hierin een hele goede keuze, dan kun jij op een verantwoorde manier en ook veilig een bedrijf nieuw leven inblazen.

Een paar tips op een rijtje

Een bedrijf overnemen gaat niet vanzelf en kost veel tijd en energie. Veel mensen die een onderneming willen opstarten hebben grote plannen. Maar het is ook goed om eens na te denken over het overnemen van een bv of een bedrijf. Het grote voordeel waar je dan al mee begint is dat je een klantenbestand hebt, maar ook een merknaam, bestaande processen en ga zo maar door. Je moet daarom een paar dingen goed weten:

–             Waarom zou je een bedrijf over willen nemen? Vraag je ook af wat de reden is dat mensen hun eigen bedrijf willen verkopen.           

–             Vraag jezelf af waar je naar op zoek bent. Wil je een bedrijf op deze manier doorzetten zoals je het koopt, of wil jij extra producten of diensten aanbieden? Ga dan ook na of dat het mogelijk is en hoe je dat financieel kunt regelen.

–             Welke prioriteiten heb je? Nieuwe klanten aantrekken, winst maken, meer bekendheid geven aan het bedrijf? Een goed plan gaat je helpen om een mooie start te maken en daarin kun je vast en zeker hulp gebruiken.

–             Zorg dat je goed uitgebreid vooronderzoek doet, zodat je alles over het bedrijf te weten komt wat je moet weten.       

Het is goed om hulp in te schakelen van  Taurus  Corporate  Finance. Je krijgt dan van het begin tot het eind van de overname advies. Je weet dan ook dat jij er niet alleen voor staat en dat is een last die van je schouders valt. Neem daarom de tijd om na te gaan wat je wil, ga in gesprek en maak dan samen een goed plan. Dit is jouw toekomst en het is goed om daar tijd in te investeren, dan weet je namelijk waar je het allemaal voor doet en hoe je het moet aanpakken. 

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog