Op deze manier verkoop je gemakkelijk je goud

Wil je goud verkopen? Dan ontdek je waarschijnlijk al snel dat dit een stuk lastiger is dan je dacht.
Je kunt dit edelmetaal te koop aanbieden op het internet, maar dit is niet de beste aanpak. De kans is dan namelijk klein dat je een eerlijke prijs krijgt voor jouw goud. Je trekt dan vooral kopers aan die ook iets aan het edelmetaal willen verdienen. Hierdoor weet je misschien niet wat je moet doen. Om jou een handje te helpen, vertellen we je in deze tekst op welke manier je jouw goud gemakkelijk verkoopt.

Laat goud taxeren

Voordat je besluit om jouw goud te verkopen, wil je waarschijnlijk eerst weten hoeveel dit edelmetaal je oplevert. Hiervoor kun je goud het beste laten taxeren door een specialist. Hij neemt jouw goud onder de loep en vertelt je vervolgens wat je ervoor kunt vragen. Bij een taxatie houdt hij niet alleen rekening met de goudprijs, maar ook met eventuele verzamelwaarde. Blijkt er sprake te zijn van verzamelwaarde? Dan kun je jouw goud voor een (veel) hoger bedrag verkopen dan je in eerste instantie gedacht had.

Veel mensen laten hun goud niet taxeren door een professional, maar proberen zelf de waarde ervan te achterhalen. Ondanks dat je op het internet verschillende manieren vindt om dit te doen, raden wij je niet aan zelf aan de slag te gaan. Doe je dit toch? Dan kun je jouw goud beschadigen of de waarde van het edelmetaal (veel) te laag inschatten. Het verkopen van goud levert je dan minder op en dat is zonde. Reden genoeg om goud te laten taxeren door een goudexpert als je het ons vraagt.

Verkoop goud aan een goudexpert

Wie denkt dat hij alleen bij een goudexpert terecht kan voor een taxatie, heeft het mis. Zo’n partij houdt zich namelijk ook bezig met de inkoop van goud. Als blijkt dat jouw goud geld waard is, brengt zo’n specialist er meestal een bod op uit. Je bepaalt helemaal zelf of je hierop ingaat, want het is een vrijblijvend bod. Twijfel je? Geen probleem, want je mag er gerust een paar nachtjes over slapen. Als je het bod accepteert, word je vaak direct uitbetaald. Je kunt je contant uit laten betalen, maar het geld kan ook overgemaakt worden op jouw rekening. Dit laatste is vooral interessant als jouw goud veel geld waard blijkt te zijn. Je hoeft dan niet met een groot geldbedrag over straat. 

Verdiep je in goud

Goud verkopen wordt een stuk makkelijker als je enige kennis van dit edelmetaal hebt. Verdiep je bijvoorbeeld in de goudprijs. Als je op de hoogte bent van deze prijs en ook weet hoeveel jouw goud weegt, kun je redelijk inschatten wat jouw goud waard is. Wanneer iemand een bod uitbrengt, weet je vrijwel direct of dit een eerlijke prijs is. Als het om oud goud gaat, moet je niet alleen maar naar de goudprijs kijken. Bij oud goud kan er namelijk ook sprake zijn van verzamelwaarde. Als hier sprake van is, kun je vaak veel meer voor jouw goud krijgen. Probeer de waarde van goud daarom nooit zelf in te schatten, maar laat dit over aan een goudexpert. Zo voorkom je dat je jouw goud voor (veel) minder verkoopt dan het edelmetaal daadwerkelijke waard is.

Laatste van Blog