Minder werk en meer omzet: dit is waarom verkopen via marketplaces veel voordelen biedt

De afgelopen jaren zijn marketplaces steeds populairder geworden. Heel veel bedrijven maken hier gebruik van. Zelfs kleine webshops weten hun bedrijf hiermee te koppelen. Niet zonder reden. Dit is namelijk de perfecte manier om jouw producten op de kaart te zetten bij een groter publiek. Maar wat houdt dit precies in? En hoe zorg je ervoor dat dit soepeltjes verloopt?

Wat is een marketplace precies? Dit is een webshop waar verschillende partijen hun producten kunnen aanbieden. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld Amazon of Beslist of Bol.com.

 

Dit levert gegarandeerd meer klandizie op. Hier moet je als bedrijf echter wel op berekend zijn. Zeker als we kijken naar het logistieke proces dat hiermee gepaard gaat. Daarom zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden, zodat je zeker weet dat het goed verloopt.

Koppel jouw marketplace aan de software van een fulfilment partij

 

Kies een deskundige partner om je fulfilment uit te besteden. Koppel jouw marketplace via hun software en zij regelen de rest voor je. De professionals zorgen er vervolgens voor dat alles tot in de puntjes wordt geïntegreerd en dat de verkopen direct binnenstromen via hun software. Zo geniet je van meer klandizie en dus meer winst, maar heb je hier zelf verder geen extra werk aan.

Het uitbesteden van je fulfilment is dan ook een goede manier om je bedrijf sneller te doen laten groeien. Je producten verkopen via bekende marketplaces is de eerste stap in de goede richting. Opschalen gaat eenvoudiger door de hulp in te schakelen van deskundige partners zoals Monta.

Perfect voor kleine webshops

Een van de grootste voordelen van verkopen via marketplaces is dat je hiermee eenvoudig je producten op de kaart zet en voor meer naamsbekendheid zorgt. Dit maakt het ook de ideale optie voor met name kleinere webshops. Zij hoeven nu niet eens een eigen webshop op te richten. Ze kunnen ook klein beginnen met een relatief kleine investering, ook om eerst eens te zien hoe hun producten worden ontvangen binnen de huidige markt.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om dit te doen als je al wél een webshop hebt. Je kunt deze namelijk eenvoudig koppelen met een marketplace om snel een grotere doelgroep te bereiken. Dit kost relatief weinig extra geld en tijd (zeker niet met behulp van een fulfilment partij) en het levert wel heel veel extra omzet op.

Uitbreiden naar het buitenland

Misschien speel je al jaren met het idee om ooit je bedrijf uit te breiden naar het buitenland. Om de grenzen letterlijk te verleggen. In dat geval heb je natuurlijk wel de middelen nodig om ook mensen uit het buitenland te bereiken. Door gebruik te maken van internationale marketplaces zoals Amazon, zorg je ervoor dat jouw producten ook bekend worden bij het grote publiek buiten Nederland. Bovendien hoef je zo zelf geen moeite te doen om je website te vertalen of de prijzen van je producten om te rekenen naar een andere valuta. Dit wordt voor je gedaan.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog