De cruciale rol van IT-security en betrouwbare IT-partners
/

De cruciale rol van IT-security en betrouwbare IT-partners

In een wereld waarin cyberdreigingen en gegevenslekken steeds vaker voorkomen, is het belang van IT security en een betrouwbaar IT-fundament essentieel voor de bedrijfscontinuïteit. Een effectief informatiebeveiligingsbeleid helpt organisaties hun kritieke informatie en systemen te beschermen tegen schade, en de impact van onvoorziene incidenten te minimaliseren. Om je gegevens optimaal te beschermen, is het cruciaal om samen te werken met betrouwbare IT-partners die de juiste strategieën, technologieën en oplossingen bieden om de veiligheid en integriteit van je gegevens te waarborgen. In dit artikel bespreken we waarom een datacenter in Nederland de meest veilige keuze is voor het opslaan van je data en hoe Previder je kan helpen met het realiseren van een veilige en betrouwbare IT-omgeving.

De voordelen van een Nederlands datacenter

Een van de belangrijkste redenen waarom een datacenter in Nederland als de veiligste optie wordt beschouwd voor je data, is de strenge wet- en regelgeving omtrent privacy, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door je gegevens op te slaan in Nederland, vallen ze niet onder buitenlandse wetten en worden ze beschermd tegen ongeoorloofde toegang of opvraging door buitenlandse autoriteiten. Nederlandse datacenters bieden end-to-end encryptie en andere geavanceerde beveiligingsmaatregelen om IT security te waarborgen en je data te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Bovendien verkleint het opslaan van je gegevens lokaal de risico’s van dataoverdracht over lange afstanden en vermindert het de kans op dataverlies.

Betrouwbaarheid, infrastructuur en connectiviteit

Nederlandse datacenters staan bekend om hun betrouwbare infrastructuur en uitstekende connectiviteit. Hierdoor heb je altijd snel en gemakkelijk toegang tot je gegevens, ongeacht waar je je bevindt. Bovendien vallen datacenters in Nederland onder de Nederlandse en Europese wetgeving, zoals de AVG en de vernieuwde Netwerk- en Informatiebeveiligingsrichtlijn (NIB2). Dit zorgt voor een geruststelling voor bedrijven die in de EU gevestigd zijn, omdat de wet- en regelgeving op de diensten van toepassing is en de data op de servers op de best mogelijke manieren beveiligd wordt, inclusief versleutelde opslag en optimale fysieke serverbeveiliging.

Previder: Een betrouwbare IT-partner voor veilige data-opslag

Previder is een betrouwbare en ervaren IT-partner die complete IT-oplossingen en het gehele IT-fundament biedt voor organisaties, de zorg, woningcorporaties en softwareontwikkelaars. Ze leveren diensten van digitale werkplekken tot het managen van complexe cloudomgevingen en bieden zowel public cloud- als private cloud-opties. Previder beschikt over een team van 350 IT-specialisten en moderne datacenters, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en connectiviteit. Door samen te werken met Previder, profiteer je van hun branchespecifieke IT-oplossingen en hun uitgebreide kennis en ervaring in het leveren van veilige en betrouwbare IT-diensten.

De juiste keuze voor jouw organisatie

Het kiezen van een datacenter in Nederland voor het opslaan van je gegevens is een slimme zet als je op zoek bent naar optimale IT security en betrouwbaarheid. Door te kiezen voor een betrouwbare IT-partner zoals Previder, ben je verzekerd van een veilige en stabiele IT-omgeving die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Met hun uitgebreide kennis en ervaring in het leveren van IT-oplossingen en diensten, helpen ze je om de juiste keuzes te maken en je bedrijfscontinuïteit te waarborgen, terwijl je profiteert van een kostenbesparende en duurzame oplossing voor je IT-behoeften.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog