hoe kan jij aan de slag

Hoe kan jij aan de slag gaan bij de gemeente?

Voor mensen die zich nuttig willen maken voor de maatschappij is werken bij de gemeente een perfecte keuze. Bij de gemeente is namelijk een groot aantal banen te vinden waarmee jij je inzet voor anderen, op een groot aantal verschillende vlakken. Maar hoe vind jij dan precies die functie die het beste bij je past? Detacheringsbureau Joinuz heeft vele mooie vacatures voor gemeentebanen voor je klaarstaan. Kijk gewoon even in het aanbod van deze detacheerder om te zien of jouw specifieke vaardigheden voor een bepaalde functie gezocht worden. De opdrachtgevers waar Joinuz voor werkt zijn altijd op zoek naar gekwalificeerde mensen die snel beschikbaar zijn. Zo kan jij straks aan de slag als bijvoorbeeld handhavingsjurist, vergunningverlener of beleidsadviseur. Maar je hebt ook de mogelijkheid om met de jeugd te werken.

Jongeren helpen stappen vooruit te maken

Het leven van jongeren is niet makkelijk. Ze krijgen dagelijks heel wat op zich af en niet elke jongere kan hier even goed mee dealen. Wanneer je besluit om te gaan werken als jeugdconsulent bij de gemeente, dan ben jij straks degene die deze jongeren vooruit helpt. Je begint ermee om samen met je jeugdige cliënt in kaart te brengen wat er precies allemaal speelt. Aan de hand hiervan ga je op zoek naar oplossingen. Dit doe je niet alleen met je cliënt, maar ook met zijn of haar ouders/verzorgers. Daarnaast kom je ook in contact met gezinnen waar problemen spelen en help je hen stappen vooruit te zetten. Je brengt de zorgbehoefte in kaart en baseert hier dan een plan op. Een belangrijke kwaliteit die je daarvoor in huis moet hebben is dat je weet hoe je mensen motiveert. Net zo belangrijk: je moet zaken ook tot in de kleinste details kunnen plannen. Draai je daar je hand niet voor om? Dan kan werken als jeugdconsulent zomaar jouw droombaan zijn!

Anderen helpen als WMO-consulent

Naast werken als jeugdconsulent zijn er nog veel meer functies beschikbaar bij de gemeente. Joinuz is altijd op zoek naar mensen die effectief invulling kunnen geven aan een vacature. Of je nou op zoek bent naar een baan met een grote maatschappelijke impact, of juist naar een functie op kleinere schaal, dit is allemaal tussen de vacatures bij dit detacheringsbureau te vinden. Werken als WMO-consulent bij de gemeente bijvoorbeeld. Hiermee verzeker je jezelf van een gevarieerde functie, waarbij je constant te maken hebt met veranderingen en nieuwe situaties. Het is hierbij aan jou om aanvragen voor uitkeringen te beoordelen en hier een beslissing over te nemen. Een leuke, uitdagende functie voor als je het leuk vindt om veel nieuwe mensen te ontmoeten en steeds in een nieuwe situatie terecht te komen. Er is namelijk een groot aantal verschillende gebieden waarop je cliënten een aanvraag kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, aanpassingen aan een woning, vervoer en nog veel meer. Het is zodoende een functie waarbij je veel verantwoordelijkheden hebt.

Wil jij meer weten over werken bij de gemeente?

Of je nu op zoek bent naar een jeugdconsulent vacature, of liever aan de slag wil gaan als WMO-consulent, we raden je van harte aan om eens te kijken bij de vacatures die Joinuz voor je klaar heeft staan. Dit is een detacheringsbureau waar ze niet alleen maar weten wat je allemaal moet kunnen voor een bepaalde functie. Ze weten ook uit wat voor soort hout je gesneden moet zijn om jouw cliënten zo goed en persoonlijk mogelijk te helpen. Dit is voor jou niet zomaar een baan om geld mee te verdienen, je hebt een diepere roeping om iedereen waar je mee te maken krijgt verder te helpen. De specialisten van Joinuz bekijken samen met jou wat je wensen en dromen zijn en proberen daarna een baan voor je te vinden die hier zo goed mogelijk op aansluit.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog