Bureau kopen Tips & Tricks voor de beste keuze

Bureau kopen: Tips & Tricks voor de beste keuze

Mede door de corona pandemie, maar ook door de steeds uitgebreidere mogelijkheden voor digitaal werken, kiezen we steeds vaker voor werken vanuit huis. Natuurlijk is dit niet voor alle beroepen mogelijk, maar toch werkt ruim de helft van alle werknemers regelmatig of zelfs altijd thuis. Waar je voor een korte periode nog wel even achter de eettafel kunt schuiven, is het bij langdurig thuiswerken wel zo prettig om een echt bureau te hebben.

Als je van plan bent om een bureautafel voor thuis te kopen, is het verstandig om eerst even advies in te winnen bij je werkgever. In veel gevallen kun je een gedeeltelijke of volledige vergoeding krijgen voor de aanschaf.

Wat voor bureau heb jij nodig?

Je werkzaamheden zijn erg bepalend voor bureau type dat je nodig hebt. Werk je veel met fysieke documenten en pak je er vaak mappen bij? Dan is een bureau met een ladeblok wel zo handig. Ben je op zoek naar een afwisselende houding tijdens het werken? Dan is een zit-sta-bureau enorm prettig. Bij een dergelijk model kun je heel eenvoudig schakelen tussen een hoge en een lage stand. Daarnaast is ook de beschikbare ruimte een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuw thuis bureau. Zo kun je kiezen voor een rechthoekige bureautafel met een smal of juist een breed blad. Heb je meerdere wanden tot je beschikking op jouw werkplek? Overweeg dan een hoekbureau. Hiermee maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en kun je al je benodigdheden overzichtelijk kwijt.

Tips voor het kopen van een nieuw bureau voor thuis

Wil je zelf een nieuwe laptoptafel of thuisbureau kopen? Dan kun je een gloednieuw online bureau kopen of juist kiezen voor een tweedehands model. Diverse gerenommeerde merken geven geretourneerde bureautafels een nieuw leven. De tafels worden volledig gereviseerd. Zo zijn ze minstens zo goed en sterk als een nieuw bureau, maar dan voor een lagere prijs.

Kies voor een ergonomisch model

Een goede houding tijdens het werken is enorm belangrijk, want anders krijg je binnen de kortste keren te maken met pijn in je nek, rug, polsen of armen. Een verkeerde werkhouding kan ook voor extra stress zorgen. Hier zit je absoluut niet op te wachten en dus is het slim om te kiezen voor een bureautafel die perfect aansluit op jouw lichaam. Een op maat in te stellen bureau of een variant met een kantelbaar werkblad is ideaal. Voor een ergonomische werkhouding heb je ook genoeg beenruimte nodig. Ga bij voorkeur uit van zo’n 60 centimeter vrije ruimte. Daarnaast moet je je benen op de grond kunnen zetten in een hoek van 90 tot 100 graden.

Veel mogelijkheden qua design en materialen

Op je werkplek is het fijn als je je goed kunt concentreren. Kies daarom het liefst voor een ingetogen inrichting. Bij de aanschaf van je nieuwe bureautafel voor thuis kun je natuurlijk altijd kiezen voor een exemplaar in jouw favoriete stijl. Zo kun je een praktisch kunststof model kopen, maar ook kun je gaan voor een bureau van staal en hout. Ook als het gaat om design is er veel mogelijk, van klassiek en landelijk tot strak en modern.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog