Onderzoek wijst uit De beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers
/

Onderzoek wijst uit: De beste boekhoudprogramma’s voor zzp’ers in 2024

Boekhoudprogramma’s zijn essentieel voor zzp’ers om grip te houden op hun financiën. Het maakt de aangifte van omzetbelasting eenvoudig en kan de kosten van een boekhouder of accountant aanzienlijk verlagen. Maar met het overvloedige aanbod van online boekhoudsoftware, kan het lastig zijn om het juiste programma te kiezen.

Jaarlijks testen Martijn Pennekamp, oprichter van ikwordzzper.nl, en Arjan Nieuwbeerta, een zzp’er en software adviseur, alle boekhoudprogramma’s in Nederland. Dit resulteert in een samengestelde lijst van de beste keuzes voor zzp’ers, rekening houdend met prijs, kwaliteit, en feedback van de ikwordzzper.nl community.

Hieronder presenteren we de top 5 boekhoudprogramma’s voor zzp’ers, gevolgd door drie extra opties die het overwegen waard zijn.

Top 5 boekhoudprogramma’s voor zzp’ers:

  • 1. e-Boekhouden.nl – Beste allround boekhoudprogramma (plus: gratis voor starters).
  • 2. Moneybird – Meest gebruiksvriendelijk en populairst in onze community.
  • 3. MoneyMonk – Beste administratiepakket voor dienstverlenende zzp’ers.
  • 4. DigiBTW – Meest voordelige keuze voor eenvoudige BTW administratie.
  • 5. Rompslomp.nl – Beste (gratis) facturatieoplossing voor zzp’ers + uitgebreid basispakket.

Overige aanbevelingen:

  • 6. AFAS SB+ – Beste voor een volledige administratie (incl. CRM).
  • 7. SnelStart – Beste voor samenwerking met de boekhouder.
  • 8. Visma eAccounting – Geschikt voor elk type ondernemer (plus: gratis voor starters).

Hoewel deze selectie is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en expertise, is het belangrijk om zelf te testen welk pakket het beste bij jou past. Gelukkig bieden de meeste boekhoudprogramma’s een gratis proefperiode aan.

Voor meer informatie over elk programma en een uitgebreide vergelijking van zzp boekhoudprogramma’s op prijs, functies, en reviews, bekijk het complete overzicht op ikwordzzper.nl.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog