De review van de Nothing Phone 2: Wat maakt dit toestel zo bijzonder?

De Nothing Phone 1 verscheen vorig jaar en was meteen een immens succes dankzij zijn minimalistische, strakke uiterlijk en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook geen wonder dat uitgever Nothing meteen aan de slag is gegaan met een waardige opvolger. Wij zochten voor je uit in onze Nothing Phone 2 review waarom dit een toestel is dat je gewoon in huis moet halen.

Uniek design is een streling voor het oog

Wat meteen opvalt aan de Nothing Phone 2 is het moderne design. Waar andere toestellen voor een saaie, zwarte achterkant gaan, heeft Nothing gekozen voor een strakke afwerking met transparant Gorilla Glass. Onder dat uitermate stevige glas zijn verschillende LED-strips geplaatst in een uniek design. Deze zogenaamde Glyph interface is niet enkel stijlvol, maar ook erg nuttig! Zo kun je meteen aan het patroon zien of je smartphone bijna is opgeladen. Of wat dacht je van visuele ringtones? Gewoon door naar de LED-strips te kijken, weet je al wie je aan het bellen is. Het extra licht op de achterzijde van je smartphone zorgt ook voor een zachter licht tijdens het maken van foto’s. Zo maak je ook in donkere omgevingen heldere foto’s. Het aluminium frame heeft een ronde afleiding. Hierdoor heeft de smartphone geen scherpe randen en ligt deze perfect in de hand.

Krachtige hardware voor iedere gebruiker

De Nothing Phone 2 is een krachtig beestje. Met behulp van de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processor en een RAM-geheugen van 8 tot 12 GB, kun je zelfs de meest veeleisende applicaties met het grootste gemak ten volle benutten. Met een grote Li-Ion batterij van maar liefst 4700 mAh zul je ook minder frequent moeten opladen, zelfs bij zwaar gebruik. Een lege batterij is op minder dan een uur tijd helemaal opgeladen dankzij de snellaadfunctie. Op de achterzijde vind je een hoofdcamera en een groothoeklens van 50 megapixel. Met de verbeterde selfiecamera van 32 megapixel neem je steeds perfecte selfies. Combineer al dat moois met nieuwe sensoren en krachtigere software en je hebt de ultieme foto-ervaring.

Smartphone met een visie

Het bedrijf Nothing wou met hun nieuwe smartphone een zo intuïtief mogelijke ervaring bieden. Dat begint al bij het openen van de verpakking. Geen lange teksten met moeilijke termen uit de industrie, maar helder taalgebruik zodat jong en oud meteen aan de slag kan met hun nieuwe toestel. Dat idee is ook doorgetrokken naar de software, waar je met het grootste gemak je voorkeuren kunt instellen. Nothing probeert ook erg klimaatbewust om te gaan met het fabricageproces en disposables. De ecologische voetafdruk van de Nothing Phone 2 behoort daardoor tot de absolute top in de industrie. Eindelijk een flagship dat je met een gerust hart kunt gebruiken.

Absolute aanrader

Het mag duidelijk zijn dat de Nothing Phone 2 een eigenwijs product is. De smartphone doet alles net een beetje anders en daar bevindt zich de kracht van het toestel. Vaak zijn consumenten op zoek naar een smartphone die gebruiksvriendelijk, krachtig of stijlvol is. De Nothing Phone 2 heeft het gewoonweg allemaal, wat de keuze eenvoudig maakt. Bovendien is het enorm scherp geprijsd. Daarom kunnen we niet anders dan de Nothing Phone 2 aanbevelen voor iedereen die op zoek is naar een nieuw toestel.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog