De grote fietsvakantie 4 fietsen mee op avontuur!

De grote fietsvakantie: 4 fietsen mee op avontuur!

Ga je op vakantie met het gezin of met je vrienden? Eenmaal op de plaats van bestemming laat je de auto het liefst natuurlijk staan. Neem daarom fietsen mee zodat je toch alle vrijheid hebt om de omgeving te ontdekken.

Behalve dat het gemakkelijk is om een fiets bij de hand te hebben op je vakantieadres, is het ook het ideale vervoermiddel om veel kilometers door de natuur te maken. Plan je een fietsvakantie, dan is het helemaal prettig om je eigen fiets mee te nemen. Kies voor het vervoer een stevige drager voor je fietsen, zodat je er onderweg geen omkijken naar hebt.

Dakdragers vergeleken met achterklemdragers

Voordat je een drager aanschaft, is het goed om te kijken naar het aantal fietsen dat je meeneemt. Een fietsendrager 4 fietsen is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je de fietsen op het dak zetten met dakdragers. Het nadeel daarvan is dat je de fietsen steeds boven je hoofd moet tillen om ze op de dragers te bevestigen. Daarnaast vangt deze oplossing onder het rijden veel wind en je moet er rekening mee houden dat je auto hoger is als je bijvoorbeeld onder een lage brug doorrijdt.

Een achterklemdrager is een goed alternatief. Deze bevestig je aan de achterkant van de auto op de trekhaakkoppeling. Hiermee heb je een stabiel en stevig aanhechtingspunt voor de drager. Let er wel altijd op of het gewicht van de fietsen het draagvermogen van het dak of de trekhaak niet overschrijdt.

Waar zijn fietsendragers van gemaakt?

De fietsendragers zijn gemaakt van staal. Hierdoor is de fietsendrager zelf al wat zwaarder, zo rond de twintig kilogram. Dit gewicht moet je uiteraard bij het totaalgewicht van de fietsen optellen om te weten hoe zwaar het geheel is. Het gemiddeld draaggewicht van de fietsendrager is zestig kilogram. Dat staat gelijk aan maximaal vier fietsen, bijvoorbeeld mountainbikes of lichtgewicht sportfietsen. Hoeveel fietsen er op de drager passen, zie je ook aan het aantal goten dat op de achterklemdrager zit. Hierin plaats je de banden van de fiets.

Hoe maak je de fietsen vast op een achterklemdrager?

Voor een veilig vervoer plaats je de fietsen dus in de framehouders en je zet de fietsen veilig vast met een meegeleverde spanband. De achterklemdrager zet je op de trekhaakkoppeling en deze sluit je met een zeven- of dertien polige stekker op de auto aan.

Omdat de achterklemdrager aan de achterkant van de auto is bevestigd, heeft de drager zelf ruimte voor je kentekenplaat en is deze tevens voorzien van alle noodzakelijke verlichting. Ga je ook weleens met de auto op pad en laat je de fietsen bij je vakantiewoning staan? Je hoeft de achterklemdrager niet steeds te verwijderen als je kiest voor een inklapbaar model.

Extra aandachtspunten bij het vervoer van je fietsen

Om te voorkomen dat je met je elektrische fietsen het draagvermogen van de fietsendrager overschrijdt, kun je de accu tijdens het vervoer verwijderen. Wil je onderweg nog bij je kofferbak kunnen, dan kan dat met een kantelbare fietsendrager. De fietsendragers zijn bedoeld om op de trekhaak van een auto te plaatsen. Wil je deze op de dissel van je caravan aanbrengen? Kijk dan voor een speciale adapter.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog