Welke verzekering is geschikt voor jouw bedrijfsauto?

Wanneer je dit leest, is de kans groot dat je op zoek bent naar een geschikte verzekering voor je bedrijfsauto. Veel ondernemers vinden het lastig om te bepalen wat de beste polis is voor hun auto wanneer ze hun bedrijfsauto verzekeren willen. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om een passende verzekering samen te stellen. Je moet dan echter wel weten welke criteria je in gedachten moet houden. Het is namelijk niet verstandig om enkel te kijken welke polis met de laagste premie komt. Veel beter is het om te kijken naar de leeftijd van je wagen en om vervolgens aanvullende verzekeringen toe te voegen. Hoe dit allemaal zit, leggen we je graag uit zodat je snel en simpel een goede polis kunt afsluiten. 

De laagste premie betekent niet dat dit ook de beste deal is

Als ondernemer ben je gewend om op de kosten te letten. Als je bijvoorbeeld een bestelautoverzekering zzp wilt afsluiten, is het goed om dit ook te doen, maar de kosten zouden niet doorslaggevend moeten zijn. Dat heeft te maken met het feit dat je verzekeraar een indeling heeft gemaakt op basis van de leeftijd van je auto. Het is daarom beter om te kijken welke verzekering voor je wagen aangeraden wordt in plaats van te kijken wat de voordeligste premie is. Kijk je enkel naar de kosten, dan is de kans groot dat je met het verkeerde pakket eindigt. Dat leidt er meestal toe dat je meer betaalt dan nodig is, of dat je bij schade veel zelf moet bijbetalen. Dat wil je niet, dus kijk naar welk pakket geschikt is voor de leeftijd van jouw wagen. Om te weten wat je kunt kiezen, zullen we de opties bespreken. 

Kies een polis die aansluit bij de leeftijd van je auto 

De dagwaarde van je auto bepaalt welke verzekering voor je zakelijke auto het beste is. De dagwaarde wordt bepaald door de leeftijd van je auto. Je verzekeraar hanteert drie leeftijdscategorieën. Heb je een auto van negen jaar of ouder, dan kun je de WA-basisverzekering nemen. Deze dekt de schade van de tegenpartij als je een ongeluk veroorzaakt hebt. Jij kunt er geen schade mee herstellen. Heb je een wagen van zes tot negen jaar, dan is de WA+ Beperkt Casco verzekering beter. Met deze polis kun je vele vormen van schade declareren, maar niet de schade die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Schade door een botsing met een loslopend dier wordt wel vergoed. Tot slot is er voor wagens tot maximaal zes jaar oud, de allriskverzekering. Met deze polis kun je alle vormen van schade laten repareren op kosten van je verzekeraar. Het spreekt voor zich dat dit de duurste polis is, maar je hebt er dan ook het meeste voordeel van. 

Breid je verzekering uit door middel van aanvullende opties

Wanneer je de basisverzekering eenmaal gekozen hebt, is het tijd om je verzekering volledig te maken. Dit kun je doen met de vrijblijvende aanvullende opties. Je kunt bijvoorbeeld pechhulp toevoegen. Dit is een service die je kunt inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe om te kijken hoe je geholpen kunt worden. Je kunt er ook voor kiezen om een inzittendenverzekering toe te voegen. Neem je vaak mensen mee in je auto, dan kun je deze polis gebruiken wanneer zij of hun bezittingen schade hebben opgelopen. Kijk op de site van je verzekeraar om meer over de mogelijkheden te lezen. Je kunt hier ook gelijk je polis samenstellen en afsluiten.

Laatste van Blog