Voorkom een inbraak bij je bedrijf met deze tips

Voorkom een inbraak bij je bedrijf met deze tips

Je moet er niet aan denken als hardwerkende ondernemer. ’s Morgens bij de zaak arriveren en ontdekken dat er is ingebroken. Waardevolle spullen gestolen, alles overhoop gehaald en inbraakschade. Dat is een optelsom waar je niet vrolijk van wordt. Daarom is het belangrijk om de beveiliging van je bedrijf goed te regelen. Een inbraak voorkomen is immers altijd de beste oplossing. Als je de inboedel wilt verzekeren dan is het vaak noodzakelijk dat er goede beveiliging is. Zeker als het bedrijf is gevestigd op een bedrijfsterrein dat afgelegen ligt.

Kies voor cameratoezicht

Steeds meer bedrijven schaffen een camera systeem aan om hun terrein te beveiligen. Als bij het toegangshek vermeld wordt dat er cameratoezicht is schrikt dat inbrekers vaak af. Deze melding is overigens verplicht. De beelden die je verzamelt mogen ook alleen tot doel hebben inbrekers te betrappen of anderszins de veiligheid van gebouw en terrein te waarborgen. Er moet een goed protocol zijn voor het verzamelen en bewaren van beelden. Meestal worden camerabeelden hooguit enkele weken bewaard en vervolgens overschreven. De politie kan eventueel camerabeelden opvragen voor een lopend onderzoek. Het verstrekken van beelden aan derden die zelf niet op de beelden te zien zijn, is strafbaar in het kader van de AVG.

Goede sloten op de deuren

Natuurlijk zorg je voor goede sloten op de deuren. Kies voor sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Die zijn ook prima voor bedrijfspanden. Een elektronisch slot dat met een pasje of druppel wordt geopend biedt extra veiligheid. Daarnaast kun je een alarm laten installeren dat waarschuwt als er een poging tot inbraak wordt gedaan. Dit kan een alarm met sirene zijn, maar ook een stil alarm. Dit neemt contact op met de meldkamer van een beveiligingsbedrijf. Zij sturen dan direct iemand ter plaatse en waarschuwen indien nodig de politie. Door aan te geven op de gevel dat het pand tegen inbraak is beveiligd met een alarm schrik je ook inbrekers af. Zorg er wel voor dat het alarm altijd wordt ingeschakeld als je het pand verlaat.

Laat je voorlichten over de beveiliging

Er zijn tal van mogelijkheden om je bedrijf te beschermen tegen ongewenst bezoek van het inbrekersgilde. Je kunt je hierover laten voorlichten door de deskundigen van Directveilig.nl. Zij maken een rondgang door je bedrijf en wijzen je op mogelijke zwakke plekken, zoals een deur met een slecht slot of een raam dat gemakkelijk kan worden geforceerd. Door de juiste maatregelen te treffen maak je het pand onaantrekkelijk voor inbrekers. Die kiezen graag voor de makkelijkste weg, omdat dit de kans verkleint om op heterdaad betrapt te worden. Goede verlichting op je bedrijfsterrein is ook iets waar inbrekers niet van houden, evenals een toegangshek waar er eerst overheen of doorheen moeten om bij de ingang van het pand te komen. Door obstakels op te werpen breng je inbrekers hopelijk op andere gedachten voordat ze besluiten een inbraakpoging te doen.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog