/

Drie tips om jouw bedrijfspand te beveiligen

Het veilig houden van het bedrijfspand is een essentieel onderdeel van ondernemer zijn. Het percentage bedrijfsinbraken loopt op tot wel 40%; een aanzienlijk risico met in veel gevallen flinke (financiële) schade tot gevolg. Om die reden is het goed beveiligen van jouw bedrijfspand zeer belangrijk. Met de volgende drie tips kun je jouw pand optimaal beveiligen.

Beperk de toegang tot het bedrijf

De eerste tip is om een hoge prioriteit te geven aan toegangscontrole. Hier wordt mee bedoeld dat de toegang tot het bedrijf en de parkeerplaats zo veel mogelijk beperkt en gecontroleerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van slagbomen. In combinatie met een gespecialiseerd besturingssysteem kun je werknemers en klanten gemakkelijk binnen laten, maar worden ongenodigden buiten de deur gehouden. Naast de voordelen met betrekking tot inbraakpreventie, hebben slagbomen ook het voordeel dat er niet langer ongeautoriseerd geparkeerd wordt. Hierdoor kunnen jouw klanten en medewerkers optimaal gebruikmaken van de parkeerplaats.

Houd een oogje in het zeil

Het gebruik van slagbomen kan goed gecombineerd worden met het gebruik van een beveiligingscamera. Hiermee kun je in de gaten houden wat er om het bedrijf heen gebeurt. Mocht er wel een inbraak plaatsvinden, kun je de beelden gemakkelijk terugkijken. De meest toegankelijke optie binnen beveiligingscamera’s voor buiten is de CVI camera, welke een resolutie van tot wel 4K heeft. Daarnaast is voor dit type camera geen computerkennis nodig, wat de camera makkelijk in gebruik maakt. Een andere optie is een beveiligingscamera op basis van WiFi-connectie. Deze camera’s hebben alleen stroom nodig en hebben, in tegenstelling tot de CVI-camera, geen kabel nodig. Daarnaast kunnen de beelden in veel gevallen live bekeken worden via een telefoon-app.

De toegevoegde waarde van een alarmsysteem

Een andere zeer effectieve optie voor het beveiligen van jouw bedrijfspand is het gebruik van een alarmsysteem. Dit systeem werkt door middel van het afspelen van een luid alarm, wat in de meeste gevallen afschrikwekkend werkt voor inbrekers. Daarnaast is er ook de optie om direct de eigenaar en de politie op de hoogte te brengen van een potentiële inbraak. Er wordt in dat geval een melding gestuurd naar de telefoon wanneer het alarm af gaat. Alarmsystemen worden vaak gecombineerd met bewegingssensoren. Zoals de naam doet vermoeden, nemen deze sensoren bewegingen waar, waarna er een alarm geactiveerd kan worden. Tegenwoordig hebben alarmsystemen ook een hoge nauwkeurigheid. Waar het alarm vroeger ook af kon gaan wanneer er een dier voorbij loopt, is dit niet langer het geval. Door deze drie tips te volgen verhoog je de veiligheid van jouw bedrijf!

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog