Toekomstbestendig internet Kies voor betrouwbare connectiviteit voor uw bedrijf            

Toekomstbestendig internet: Kies voor betrouwbare connectiviteit voor uw bedrijf            

Onze maatschappij wordt steeds digitaler. Hierdoor hebben steeds meer bedrijven behoefte aan een goed functionerende digitale infrastructuur, zowel voor de levering van hun diensten als voor interne bedrijfsvoering. Maar hoe kiest u nu een betrouwbare connectiviteit voor uw bedrijf die voldoet aan uw wensen?

Waarom betrouwbare connectiviteit?

Steeds meer dingen zijn via het internet met elkaar verbonden. Dit noemen we het Internet of Things. Dit is voor bedrijven cruciaal als ze mee willen gaan met de tijd. Maar om goed te innoveren op technologisch vlak, heeft u wel een betrouwbare connectiviteit nodig. Dit wil zeggen, een internetverbinding die geen haperingen en vertraging heeft. Zo kunnen medewerkers altijd snel werken en in realtime gegevens overdragen. Dit is tegenwoordig een basisbehoefte van iedere onderneming. Andere voordelen zijn:

  • Een constante connectiviteit, zonder uitval, om alle activiteiten soepel te laten verlopen

  • Uw bedrijf heeft hiermee een goede basis voor toekomstige innovaties, zoals toekomstvoorspellingen door middel van data en cloud computing.

  • Met een betere bereikbaarheid bent u aantrekkelijker voor de klant

  • Kostenbesparing op lange termijn, doordat u minder sprake heeft van uitvaltijd, minder updates nodig hebt en meer processen kunt automatiseren.

Toekomstgerichte internettechnologieën

De digitalisering is in volle gang, wat innovatieve technologieën met zich meebrengt. De volgende generatie internettechnologie zal vooral gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en blockchaintechnologie. We zien hier al voorbeelden van bij ChatGPT, MidJourney en voorspellingsmodellen. Als bedrijf vergroot u bijvoorbeeld de efficiëntie door basisrapporten op te laten stellen door ChatGPT, zodat u deze vervolgens alleen nog aan hoeft te passen. Door middel van machine learning is het mogelijk om verzamelde data te gebruiken om voorspellingen te maken voor de toekomst. Dit gebruikt u voor een beter marktinzicht en productieproces.

Cloud computing

Eén van de innoverende internettechnologieën is het zogeheten cloud computing. Dit wil zeggen dat alle IT-diensten via het internet worden verleend, zoals netwerken, servers, software en databases. Zo heeft u altijd en overal toegang tot wat u nodig heeft. Doordat alles op externe servers wordt opgeslagen en verwerkt, hebben de werkcomputers meer geheugen en rekenkracht over, waardoor ze weer sneller werken. Om dit goed te laten werken, heeft u dus wel een betrouwbare internetverbinding nodig.

Tips voor het kiezen van de juiste internetoplossing

Om u te helpen bij het kiezen van de beste internetoplossing voor uw bedrijf, hebben we hier wat tips.

  • Kijk naar het aantal werknemers, zowel nu als in de toekomst. Hoe meer werknemers u heeft, hoe meer capaciteit u nodig heeft.

  • Kijk naar de benodigde snelheid. Wanneer u weet hoeveel belasting u heeft op uw verbinding, weet u welke snelheid u nodig heeft. Wilt u investeren in de toekomstige technologieën van het internet, dan heeft u een grote snelheid nodig. In de meeste gevallen is glasvezel dan een goede keuze.

  • Doe onderzoek naar verschillende providers en kijk hoe vaak het internet bij deze provider uitvalt. Zo weet u van tevoren dat u een provider kiest met weinig uitval.

Betrouwbaar internet is binnen onze huidige digitale maatschappij geen luxe meer, maar een vereiste. Als u mee wilt groeien met uw bedrijf is het een goed idee om te investeren in een betrouwbare connectie.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog