Een uitzendbureau starten met de juiste backoffice software

Een bedrijf opstarten is sowieso al een hele uitdaging, maar vooral als je een uitzendbureau wilt starten. Er komen immers heel wat praktische zaken bij kijken. Tegenwoordig valt software niet meer weg te denken uit de bedrijfswereld en al zeker niet als het gaat om ondernemingen als een interimbureau. Gelukkig bestaan er specifieke oplossingen voor dergelijke situaties, zoals backoffice software.

Wat is backoffice software precies en wat is he nut ervan voor een interimbureau? Lees verder voor meer info en advies.

Een uitzendbureau starten met de juiste backoffice software

Backoffice applicaties maken het leven van bedrijven gemakkelijk en daartoe behoren uitzendbureaus. Dergelijke software helpt bij het organiseren van de verschillende bedrijfsaspecten. Hieronder lees je daar meer over!

Wat is backoffice software precies?

Backoffice software is software die bedoeld is voor het organiseren en automatiseren van interne toepassingen in een bedrijf. Denk aan de fabricage van producten, planning en voorraadbeheer. Bij een interimbureau gaat het dan bijvoorbeeld om:

  • contracten opstellen
  • werkuren beheren
  • geschikte kandidaten zoeken voor vacatures

De term 'backoffice' verwijst in feite naar de 'achtergrond' van de onderneming of de aspecten die onzichtbaar zijn voor de klant. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet belangrijk zijn. De backoffice staat doorgaans los van de directie of het management van een bedrijf.

Belangrijk om te weten is dat er een groot verschil is tussen backoffice en frontoffice. Bij dit laatste gaat het vooral om bedrijfsaspecten die rechtstreeks een impact hebben op de de klanten. Goede voorbeelden zijn klantenondersteuning, digitaal klantenbeheer en de automatisering van marketing.

Het belang van backoffice software voor uitzendbureaus

Wat zijn nu precies de voordelen van deze applicaties voor uitzendbureaus?

1. Processen vereenvoudigen

Met de juiste software vereenvoudig je het beheer van talloze bedrijfsprocessen in een interimbureau. Van het opstellen van contracten tot het aanwerven van personeel, alles gaat voortaan (bijna helemaal) automatisch.

2. Tijd besparen

Een bijkomend voordeel daarvan is dat je als interimbureau heel wat tijd bespaart, vooral omdat je overbodige administratieve rompslomp uit de weg gaat. Dit leidt op zijn beurt tot financiële besparingen.

3. Altijd up-to-date

Als je gebruik maakt van goede software voor uitzendbureaus mis je geen enkele verandering op het gebied van regel- en wetgeving en blijven de gebruikte systemen altijd up-to-date.

Welke soorten backoffice software zijn er voor uitzendbureaus?

Als je een interimbureau opstart, is het van groot belang dat je de verschillende soorten backoffice software kent. Doorgaans kies je uit uiteenlopende tools, afhankelijk van jouw behoeftes en type bedrijf, maar ook je mogelijkheden. Hoe meer aspecten je automatiseert, hoe efficiënter je werkt.

Tot de belangrijkste soorten behoren:

  • totaalsoftware voor uitzendbureaus
  • software met recruitement- en matchingtools
  • contractsoftware
  • software voor urenregistratie

Wil je je uitzend- of interimbureau alvast een goede start geven? Dan is de juiste software onmisbaar. Laat je op voorhand goed informeren over de mogelijkheden, zodat je voor jouw bedrijf de beste keuze maakt.

Laatste van Blog