//

Succesvol beleggen: strategieën en tips

Beleggen, het blijft voor velen een spannend gebeuren. We kennen allemaal de verhalen van mensen die heel snel, heel veel geld verdiend hebben op de beurs. In dit artikel gaan we kijken naar enkele strategieën en tips om succesvol te beleggen. Spoiler alert: er is geen gouden formule, maar er zijn wel een aantal slimme stappen die je kunt nemen.

Er bestaat geen gouden formule

Niemand heeft een glazen bol waarmee toekomstige prijs van aandelen en obligaties voorspeld kan worden. Het heeft dan ook weinig zin om eindeloos te zoeken naar die ene strategie die je gegarandeerd gouden bergen oplevert. Succesvol beleggen draait niet om het gokken op individuele aandelen in de hoop dat ze het goed zullen doen. Het gaat eerder om het beheren van het risico dat je loopt en het beperken van mogelijke verliezen. Dus voordat je al je geld inzet op dat ene veelbelovende aandeel, bedenk eerst wat het risico hiervan is.

Diversificatie

Een sleutelwoord in de wereld van beleggen is diversificatie. Het is verstandig om niet al je geld op één paard te wedden, maar het juist goed te verspreiden. Hier komen Exchange-Traded Funds (ETFs) om de hoek kijken. Met een ETF beleg je in verschillende aandelen, waardoor je het risico spreidt. Het mooie is dat dit tegen relatief lage kosten kan. Diversificatie biedt een buffer tegen de grillen van individuele bedrijven en sectoren, waardoor je minder kwetsbaar bent voor grote koersschommelingen. Belangrijk is overigens ook dat je niet al je geld belegt op de beurs, maar tegelijkertijd gewoon blijft sparen op een spaarrekening.

Defensief versus offensief

Zonder risico minder rendement. Maar hoeveel risico ben jij bereid te dragen? Als je niet goed tegen het verlies van geld kunt, is een defensieve strategie wellicht meer jouw stijl. Hiermee lever je wel iets in op het potentiële rendement. Aan de andere kant, als je je kansen op een hoger rendement wilt vergroten, ga dan voor een meer offensieve strategie. Maar weet wel, een grotere kans op rendement gaat gepaard met een groter risico op verlies. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans die past bij jouw financiële doelen en comfortniveau.

Gebruik maken van een beleggingsapp

Voor velen is de beste strategie om hun beleggingen door professionals te laten beheren. Hiermee kun je eenvoudig starten via een beleggingsapp. Laat vermogensbeheerders jouw geld investeren volgens een strategie die aansluit bij jouw risicoprofiel. 

De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden en is niet bedoeld om juridisch of ander professioneel advies te geven, noch verplicht het MeDirect Bank (Malta) plc tot welke verplichting dan ook. De verstrekte informatie is niet bedoeld als een suggestie, aanbeveling of verzoek om effecten te kopen, te houden of te verkopen en is niet gegarandeerd met betrekking tot nauwkeurigheid of volledigheid.

De besproken financiële instrumenten zijn mogelijk niet geschikt voor alle beleggers en beleggers moeten hun eigen geïnformeerde beslissingen nemen en hun eigen advies inwinnen over de geschiktheid van beleggen in financiële instrumenten of het implementeren van strategieën die hierin worden besproken.

Als u in een product investeert, kunt u een deel of al het geld dat u investeert verliezen. De waarde van uw investering kan zowel dalen als stijgen. Elk inkomen dat u uit een investering haalt, kan zowel dalen als stijgen. Producten kunnen worden beïnvloed door veranderingen in wisselkoersbewegingen, waardoor uw beleggingsrendement daaruit wordt beïnvloed.

MeDirect Bank is een handelsnaam van MeDirect Bank (Malta) plc, geregistreerd onder bedrijfsnummer C34125, MeDirect heeft een vergunning van de Malta Financial Services Authority om bankactiviteiten uit te voeren in overeenstemming met de Maltese Banking Act (Cap. 371) en beleggingsdiensten onder de Maltese Investment Services Act (Cap. 370).

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog