In deze drugs zit de stof psilocybine 

Wil jij meer weten over psilocybine en in welke drugs deze stof nu eigenlijk allemaal zit? Wij zochten het voor je uit en hebben alle drugs met psilocybine voor je op een rij gezet. 

Wat is psilocybine? Misschien moeten we eerst deze vraag beantwoorden. Psilocybine is de werkzame stof die onder andere in paddenstoelen en truffels zitten. Deze werkzame stof zorgt ervoor dat jij hallucinaties kan krijgen. Ook verandert het de beleving van de omgeving waarin jij je bevind en/of de manier waarop je gedachten ervaart. Het gevoel dat je gaat ervaren na psilocybine wordt ook wel trippen genoemd. Deze stof is overigens niet verslavend, en je kan psilocybine kopen in Nederland.

In deze drugs zit psilocybine: 

Wij hebben 6 verschillende soorten drugs op een rij gezet waarin je de werkzame stof psilocybine terugvindt. Dit zijn dus drugssoorten waarvan je kan gaan hallucineren. 

Paddo’s & Truffels 

We hebben paddo’s en truffels bij elkaar in de lijst gezet. Dit omdat het beiden schimmels zijn en de werkingen behoorlijk overeenkomen. Zo wordt er weleens gezegd dat paddo’s intenser aanvoelen dan truffels. Maar tegenwoordig is dat zeker niet meer zo. 

Paddo’s zijn paddenstoelen waardoor je kan gaan hallucineren. Ook zorgt het ervoor dat je een heel blij of euforisch gevoel kan ervaren. Het versterkt jouw eigen stemming. Dus wanneer je niet lekker in je vel zit zullen truffels of paddo’s dit gevoel verder versterken. Door unieke verbindingen die worden gemaakt in de hersenen ga je anders denken over bepaalde zaken. Sommige beschrijven het als: ‘’het licht zien’’. Truffels en paddo’s kan je ontzettend goed doseren en aanpassen op je ervaring met drugs. 

LSD 

De één na bekendste drug waar psilocybine in zit is LSD. Dit is van nature een vloeistof maar wordt vaak geprint in zegels. LSD heeft hetzelfde effect als paddo’s en truffels, maar dan een stuk heftiger. Zo gaan kleuren, geluiden, gevoelens compleet veranderen. LSD wordt ook wel de naturedrug genoemd omdat je veel meer verbondenheid gaat voelen met de natuur. De drug LSD wordt vaak geassocieerd met creatieve muziek en met dichter bij de kern van je bestaan komen. 

DMT en Ayahuasca 

Misschien heb je weleens van een ceremonie gehoord waarbij een bepaalde drugs werd gebruikt. Vaak is dit DMT of Ayahuasca. DMT duurt maar een paar minuten, maar het kan een hele intense en heftige trip worden. Bij Ayahuasca duurt het effect langer, maar is het minder intens. De effecten zijn voornamelijk hallucinaties en veranderende visuele waarnemingen. Maar ook je gedachtestroom veranderd, je wordt euforisch, maar kan ook meer angst ervaren met deze drugssoorten. 

Mescaline 

De drug mescaline is afkomstig van een hallucinerende cactus. Deze drug is dus ook al duizenden jaren oud en heeft eenzelfde traditie als ayahuasca. In Nederland is mescaline een harddrug en je kan hem dus niet op de legale markt verkrijgen. Indianen gebruikten deze drugs onder andere bij religieuze ceremonies. Maar het werd ook gebruikt bij lichamelijke aandoeningen. Het is ook in Amerika illegaal, maar mag wel als sacrament gebruikt worden binnen de Native American Church. 

Laatste van Blog