/

Gert Verhulst vermogen, bedrijven en meer feitjes

Één van de meest gezochte vragen over Gert Verhulst is hoe rijk Gert Verhulst is. Gert Tony Hubert Verhulst, zoals officieel zijn volledige naam is, heeft hij in een interview aangegeven een aantal jaar terug, geen 10 miljoen euro op zijn bankrekening te hebben staan. Naar eigen zeggen zit al zijn vermogen in zijn bedrijven en vastgoed en weet hij pas wat dit waard is als dit verkocht zal gaan worden.

In 2017 was Verhulst volgens meerdere nieuwsbronnen de rijkste Vlaamse zanger met een geschat vermogen van 56 miljoen euro

Hoe verdient Gert Verhulst zijn geld?

Als je aan Gert Verhulst denkt dan denk je aan Samson en Gert en aan Studio 100. Momenteel is Studio 100 goed voor een omzet van een slordige 180 miljoen euro per jaar en daar blijft een winst over van bijna 70 miljoen euro. Studio 100 is opgedeeld in 4 groepen:

  1. Studio Plopsa, met de Pretpark activiteiten
  2. Studio 100 Media, voor de internationale distributie
  3. Studio 100 Animation, een animatiestudio welke gevestigd is in Parijs, en
  4. Studio 100 Film, deze richt zich op de verkoop van animatiefilms

Naast deze 4 belangrijke groepen zijn er ook nog kleinere divisies, zoals Njam! welke een producent is van kookprogramma’s voor het eigen kookkanaal. En bijvoorbeeld Impact Entertainment wat een theaterbureau is in Nederland.

Het privéleven van Gert Verhulst

Ook zo benieuwd naar het privé leven van Gert Verhulst of wat dat betreft van de Verhulstjes, in navolging van de populariteit van de Meilandjes hebben ook de Verhulstjes hun eigen reality show op TV gekregen. Zelf zijn de Verhulstjes grote fans van de Meilandjes en kijken hier met grote plezier naar. Tijdens de lockdown begon zoon Viktor vlogs te maken, na een aantal tientallen vlogs te hebben gemaakt had iedereen ondertussen kennisgemaakt met het gezin, inclusief de honden en het huis gezien – en waren de vlogs zeer positief ontvangen. Waarom niet een TV serie maken was de gedachte dan – want veel geheimen waren er niet meer. Gert Verhulst heeft 2 kinderen, Marie en Viktor uit zijn eerste huwelijk welke strandde in 2003. Zij dochter Marie, is actrice en heeft een relatie met Jef Oomen. Ze heeft haar vader opgevolgd als baasje van Samson en presenteert op Studio 100 TV. De zoon, Viktor, is eveneens presentator alsmede mediapersoonlijkheid, hij gaat een vast gezicht worden van de video-on-demand service GoPlay en gaat Temptation Island presenteren samen met Monica Geuze. Gert Verhulst had van 2005 tot 2007 had hij een relatie met Karen Damen van K3 en van 2008 tot 2011 met Ellen Callebout met wie hij sinds 2012 weer samen is en ook te zien is in de TV reality serie. In 2012 has hij ook nog een kortstondige relatie met Josje Huisman ook van K3. In 2019 is hij hertrouwd met Ellen Callebout na een relatie van 10 jaar. 

Pretparken Plopsa – Gert Verhulst

Eind 1999 besliste Studio 100 om Meli Park in De Panne over te nemen met VMMa. Het park werd in enkele maanden tijd omgebouwd tot Plopsaland De Panne. Het gokken dat erin bleek te zitten is goed. In 2017 werd Plopsaland De Panne bezocht door meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar. Sinds begin 2006 wordt de naam Plopsaland De Panne gebruikt, wat het duidelijk onderscheidt van andere attractieparken in Plops. In 2011 opende een deel van Mayaland van Maya de Bij.

Onder studio Plopsa vallen alle pretparken van Gert Verhulst en dat zijn er momenteel 9! De meest bekende hiervan zijn in België: Plopsaland de Panne en Plopsa Indoor Hasselt.

En in Nederland is dit Plopsa Indoor Coevorden, daarnaast zijn er nog pretparken in Duitsland, Polen en Tsjechië. In 2023 staan er 3 nieuwe pretparken in de planning om geopend te worden, waarvan er één in België: Plopsaqua in Mechelen.

In 2005 werd in Hasselt een nieuw indoorpretpark geopend: Plopsa Indoor Hasselt. Het is het eerste indoorpretpark van België geworden. Dit park heet sinds 15 juli 2007 Plopsa Coo. Het park, gelegen bij Coo Falls, combineert attracties met natuuractiviteiten. Er is een goede mooie natuurlijke omgeving.

In 2013 is het Plopsa Theater geopend in Plopsaland De Panne. Dit theater kan gebruikt worden voor films in Plopsaland Park, zoals Studio 100 en niet-Studio 100 of parkgerelateerde films. 

In 2015 werd Plopsaland De Panne uitgebreid met Plopsaqua, een groot subtropisch zwembad met verschillende baden, glijbanen en faciliteiten. Het zwembad is gebaseerd op de figuur van Wickie de Viking.

In 2010 bouwde Studio 100 het eerste Nederlandse Plopsa-park in het Nederlandse Coevorden in Dalen. Net als Plopsa Indoor Hasselt is het park een indoorpretpark. Het park heet Plopsa Indoor Coevorden en is eind april 2010 open voor bezoekers.

Eind 2010 werd er verder internationaal uitgebreid, deze keer naar Duitsland, hier namen ze het attractiepark Holiday Park over. En in de jaren na de uitbreiding werden attracties omgetoverd in de thema’s van Studio 100 zoals Maya de Bij, Das Haus Anubis en Wickie de Viking.

In 2018 en 2019 zijn 2 nieuwe themaparken geopend, deze keer beide in Polen. Ben je daar op vakantie dan kan je je favoriete Studio 100 figuren bezoeken in Warshau en Torzym.

De carrière van Gert Verhulst

Gert Verhulst begon bij als presentator voor de Belgische omroep in 1987. In 1989 kwam daar een fictieve hond bij, genaamd Samson. Het succes hiervan was niet voorzien, het optreden van de hond was namelijk alleen tijdelijk bedoeld om de kinderen op te vrolijken tijdens de kerstdagen. Vanwege de mateloze populariteit ging in 1990 De TV serie Samson en Gert van start. In de jaren hierna Gert Verhulst nog diverse programma’s gepresenteerd zoals: Zeg eens euh!, Wat zegt u! en Watte?

De geboorte van Studio 100

In 1996 richtte hij samen met Danny Verbiest (de eerste stem van Samson) en Hans Bourlon, Studio 100 op. Vele creaties zijn hier gemaakt zoals; Kabouter Plop, Piet Piraat, Het Huis Anubis, Amika en nog vele meer. Een leuk feitje is dat zijn eigen dochter, Marie Verhulst haar vader heeft opgevolgd als baasje van Samson.

Musicals van Studio 100

Onder Studio 100 worden ook musicals geproduceerd, zelf had Gert Verhulst een belangrijke rol in de producties van: Assepoester, Sneeuwwitje, Robin Hood en Doornroosje in deze laatste musical maakte de meiden van K3 hun acteerdebuut.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog