Een goede baan is ook goed voor je gezondheid

Wist jij dat de gemiddelde Nederlander in zijn of haar leven een kleine 70.000 uur werkt? Als je daarover nadenkt is dat natuurlijk wel een enorm aantal uren. Als je dan al die uren alleen maar werkt om geld te verdienen, waarbij je helemaal geen voldoening uit je werk haalt… Het is dan beter om voor een baan te gaan die echt bij je past. Met een dergelijke baan kan jij jezelf ontwikkelen en je leven enorm verrijken. Daarbij… heb jij een baan bij een bedrijf waar je jezelf thuis voelt, dan geeft je werk je ook een groot gevoel van verbondenheid. Je maakt deel uit van een team, iedereen werkt naar hetzelfde doel toe… We geven je nog wat voordelen van werken bij een bedrijf waar je jezelf op je plek voelt zitten: je breidt je kennis uit, je ontwikkelt nieuwe skills en doet nieuwe ervaringen op. Als je het op deze manier beschouwt, dan is werken een van de belangrijkste bouwstenen voor als je een gelukkig, gezond leven wil leiden. BaanBereik is een uitzendbureau voor Alkmaar en Hoorn, waar intercedenten werken die hier alles vanaf weten. Zij helpen jou aan die baan waar jij je prettig bij voelt. De baan waar je wel tot je pensioen wil zitten en waar je de dagen tot aan je pensioen ook zeker niet af zal gaan zitten tellen. Neem dan ook snel de vacatures voor Noord Holland noord door die bij BaanBereik op de site staan.

Meer ritme en structuur met een goede baan

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een onderzoek gedaan waaruit bleek dat je werk een grote invloed heeft op je algehele gezondheid. Mensen die een baan hebben voelen zich over het algemeen gezonder dan mensen die geen baan hebben. Maar liefst 90 procent van alle werkende mensen was van oordeel dat hun gezondheid goed of zelfs uitstekend was. Bij mensen zonder werk lag dit percentage een stuk lager. Hier vond namelijk 76 procent van de mensen zichzelf gezond of zelfs heel gezond. Conclusie: mensen met een baan zitten prettiger in hun vel dan mensen die geen baan hebben. Dit heeft onder andere te maken met de structuur en het ritme die je meekrijgt door je werk.

Een aantal redenen waarom werken goed voor je is

Er zijn heel wat redenen op te noemen waarom werken goed voor je gezondheid is. We zetten een aantal van deze redenen voor je op een rijtje:

  • Werken geeft een gevoel van verbondenheid;
  • Met een goede baan kan jij je kennis uitbreiden;
  • Je krijgt een beter zelfbeeld;
  • Je komt in contact met nieuwe mensen;
  • Dankzij je salaris nemen je financiële zorgen af;
  • Je leert allerlei nieuwe vaardigheden;
  • Je zit niet stil maar bent actief bezig;
  • Door je werktijden krijg je een sterk gevoel van ritme.

De contacten op je werk hebben ook een positieve invloed

Je werk is een perfecte plek om nieuwe mensen te leren kennen. Veel mensen sluiten vriendschappen op hun werk, wat ook goed is voor je gezondheid. Het is ook logisch dat je jezelf verbonden voelt met de mensen waar je mee werkt. Je werkt namelijk voor hetzelfde bedrijf, je hebt dezelfde doelen en je wil samen zorgen dat jouw bedrijf succesvol is. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het hebben van positieve relaties op je werk je motiveert om met nog meer plezier naar je werk te gaan. Hierdoor ervaar je minder stress en gaat je geluksgevoel sterk omhoog. Voor bedrijven is dit ook fijn, want hierdoor hebben jij en je collega’s meer motivatie om goed hun best te doen.

Goed in je vel zitten met de juiste baan

Het is natuurlijk leuk dat wij je vertellen dat je gelukkig en gezond wordt als je een goede baan hebt, maar hoe vind je dan die speciale baan? Hiervoor moet je contact opnemen met het beste uitzendbureau voor Hoorn, dat zich er echt voor in wil zetten dat jij je droombaan vindt. BaanBereik is zo’n uitzendbureau. Het heeft vestigingen in Zwaag en Heerhugowaard, waar ervaren intercedenten klaar zitten om met jou te bekijken welk werk het beste op je kwaliteiten en wensen aansluit. BaanBereik is gespecialiseerd op vele verschillende gebieden. Als jij een baan zoekt in bijvoorbeeld de horeca, op kantoor, in de bouw of zorg, in het gemeentelijk domein of op een ander vakgebied, dan raden we je van harte aan om even contact op te nemen met BaanBereik voor een vrijblijvend gesprek.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog