/

De voordelen van auto leasen: waarom leasing de slimme keuze is

Als ZZP’er moet je mobiel zijn: je klanten zitten overal en deze wil je gemakkelijk en snel kunnen bezoeken. Een auto is vaak de beste optie om je snel van de ene naar de andere afspraak te verplaatsen. Dit plaatst je direct voor een belangrijke keuze. Want ga je als ZZP’er een auto leasen, kopen of huren? Op deze pagina wordt niet alleen een vergelijking gemaakt tussen deze drie opties, maar lees je ook alles over de voordelen van financial lease en ZZP auto leasen.

Voordelen van auto leasen voor ZZP’ers

Kies je er voor om als ZZP’er een auto te leasen, dan heeft dit een aantal belangrijke voordelen:

  • Geen grote investering Je beschikt over een nieuwe auto zonder dat je een grote investering hoeft te doen.
  • Duidelijke kosten De kosten van verzekering en onderhoud zijn inbegrepen in je maandelijkse betaling. Je weet dus direct waar je aan toe bent.
  • Flexibiliteit Je bepaalt niet alleen zelf de looptijd van je contract, maar ook de hoeveelheid te rijden kilometers.

Voordelen van financial lease zakelijk

Financial lease zakelijk is een specifieke vorm van leasing. Het belangrijkste kenmerk van financial lease is dat je eigenaar wordt van de auto na afloop van het leasecontract. Dit in tegenstelling tot andere leasevormen waar de leasemaatschappij altijd eigenaar blijft van de auto. Na afloop van het leasecontract moet jij jouw leaseauto dus weer inleveren bij de leasemaatschappij. Aan financial lease zijn de volgende voordelen verbonden:

  • Eigenaarschap Jij wordt na afloop van het leasecontract eigenaar van de auto.
  • Betaling in termijnen Doordat je kiest voor een leasecontract betaal je in termijnen. Je hoeft dus geen grote investering in een keer te doen.
  • Looptijd contract Je kan zelf de looptijd van je leasecontract bepalen.
  • Onbeperkt aantal kilometers In tegenstelling tot andere leasevormen mag je een onbeperkt aantal kilometers rijden: het eigendom van de auto ligt immers bij jou.

Auto leasen: een vergelijking met kopen en huren

Het leasen van een auto wijkt op een aantal punten af van het kopen of huren van een auto. Hierbij moet opgemerkt worden dat financial lease veel gelijkenissen vertoont met koop op afbetaling, terwijl andere leasevormen meer op huren lijken. Bij financial lease wordt je namelijk ook eigenaar van de auto, al is dit formeel pas na afloop van het leasecontract. Andere leasevormen, formeel heten deze vormen operational lease, lijken meer op huren omdat je geen eigenaar van de auto wordt. Bij huren heb je vaak echter nog meer flexibiliteit: een huurcontract loopt vaak korter en kan op kortere termijn opgezegd worden. Hier staat tegenover dat huren vaak duurder is dan leasen.

Conclusie

Heb je als ZZP’er een auto nodig dan maak je een keuze tussen leasen, kopen of huren. Aan al deze opties zijn verschillende voordelen verbonden. De belangrijkste voordelen van leasen zijn flexibiliteit, duidelijkheid over kosten en het feit dat je geen grote investering in een keer hoeft te doen.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog