Zo blijf je als ondernemer gezond

Ondernemers zijn vaak druk en vele uren bezig met hun bedrijf. Je wilt natuurlijk de grootste successen behalen. Je gaat naar verschillende afspraken, meetings en vergaderingen. Ook zijn er veel verantwoordelijkheden waar je aan moet denken.

Je gezondheid kan daarbij achterwege blijven, terwijl je gezondheid van groot belang is. Een goed welzijn zorgt er bovendien voor dat jij en je bedrijf optimaal blijven functioneren. Maar hoe blijf je als ondernemer eigenlijk gezond? Lees snel verder!

Neem de tijd voor jezelf

Het nemen van voldoende momenten voor jezelf is cruciaal. Wanneer je te veel hooi op je vork neemt, merk je dit al snel aan je lijf. Vroeg of laat kunnen er klachten ontstaan. Plan iedere week speciale momentjes in voor jezelf. Pak je agenda erbij en ga bijvoorbeeld leuke dingen doen met vrienden of boek een cursus mindfullness.

Mindfulness zorgt ervoor dat je bij alle ervaringen volledig aanwezig kunt zijn. Ook lekker gaan sporten is een uitstekende manier om meer aandacht aan jezelf te besteden. Een half uur beweging per dag is al genoeg om de gezondheidsvoordelen te merken.

De kracht van ashwagandha

Ashwaganda zorgt voor evenwicht in stresssituaties, is een natuurlijke rustgever en helpt voor een goede geestelijke balans*. Ondernemers kunnen hier dus veel baat bij hebben. Het is een natuurlijke krachtpatser die je niet zomaar kunt laten liggen.

Ashwagandha is een belangrijk kruid uit de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde. Het is een plant met adoptogenen, waardoor je beter met stressvolle situaties kunt omgaan. Bovendien geeft Ashwagandha meer energie, draagt het bij aan concentratie en geheugen, gezonde luchtwegen en een gezonde huid*.

Het geeft je rust en draagt bij aan je fysieke weerbaarheid. Het ontspannen gevoel brengt je een flinke dosis energie en concentratie en dat kun je natuurlijk uitstekend gebruiken als bedrijfseigenaar.

Voldoende slaap en een gezond voedingspatroon

Door de vele uren die je op een dag maakt, schiet voldoende slaap er weleens bij in. Er ligt nog meer werk dan van je tevoren dacht en je blijft langer doorwerken. Ondanks de vele bergen werk is het verstandig om toch echt op tijd je slaap te pakken. Zet na een bepaald moment je laptop weg en schakel je telefoon uit.

Gemiddeld heb je ongeveer zeven tot acht uur slaap nodig voor het onderhoud van je lijf en om allerlei informatie op de juiste manier te verwerken. Gedurende je slaap worden eveneens de nodige herstelwerkzaamheden uitgevoerd, zodat je de volgende dag weer optimaal kunt presteren.

Werp daarnaast een blik op je voedingspatroon. Fysiek en mentaal brengt goed eten vele voordelen met zich mee. Gezonde voeding is immers je brandstof. Let dus goed op welke soorten brandstof je aan je lijf geeft. Gun jezelf etenswaren met een hoop nutriënten. Denk hierbij aan voldoende groente en fruit. In plaats van een snelle hap kun je de tijd nemen om een heerlijke maaltijdsalade voor jezelf klaar te maken. Voldoende vitamines en mineralen maken een wereld van verschil. Drink hiernaast twee liter water, zodat je goed gehydrateerd blijft.

Met bovenstaande tips moet het gaan lukken om te werken aan je gezondheid. Als ondernemer heb je een druk leven en is het essentieel om goed voor je lichaam te zorgen. Je voelt je uiteindelijk vele malen lekkerder en energieker in je vel en op deze wijze blijft ondernemen gezond.

*Deze claims zijn onder beoordeling van de EFSA en zijn nog niet goed- of afgekeurd

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog