/

Wil je hybride werken? Investeer hierin!

Hybride, remote en online werken; opeens was het daar. Waar het een aantal jaren geleden door lockdowns opeens gedwongen vanuit de overheid was, is dat inmiddels wel anders. We mogen weer naar kantoor, maar we hebben het massaal ingeruild voor hybride werken. Wanneer ook jij meer online wilt werken, dan is het wel goed om in een aantal zaken te investeren. Ook wanneer je de verantwoordelijkheid hebt voor personeel is het aan te raden hen van een aantal zaken te voorzien, want vaak wordt te snel gedacht dat thuiswerken lekker makkelijk en goedkoop is voor de baas. Maar dat is niet het geval! Daarom hier op een rij een aantal zaken waarvan het goed is om wat geld aan uit te geven, wanneer jij besluit dat jijzelf of je personeel meer hybride gaat werken.

Altijd bereikbaar

Wanneer mensen meer hybride gaan werken, dan komt daar vaak ook automatisch bij kijken dat de werktijden veranderen. Tussendoor even een wasje draaien bij thuiswerken is prima, maar de telefoon ook ná zessen opnemen komt daar dan vaak weer voor in de plaats. Daarom is het goed om te investeren in smartphones van de beste kwaliteit. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je personeel. Een Apple iPhone 15 kopen voor zowel jezelf als je personeel klinkt dan wellicht ook heel luxe, maar is gewoon een heel goede investering. Daarmee weet je zeker dat jij je personeel hebt voorzien van devices van topkwaliteit, en dat er geen argumenten zijn wanneer ze niet bereikbaar zijn of niet goed online kunnen vergaderen. Ook zijn deze kosten vaak nog af te trekken van de belasting, iets wat de uiteindelijke kosten dus zeer ten goede komt. En doe ook vooral jezelf die Apple iPhone 15 cadeau, want je zult helemaal blij worden van alle extra tools en functionaliteiten. Van een top camera, beeldscherm tot ontzettend sterke batterij. De productiviteit zal direct enorm toenemen.

Ergonomisch verantwoord

Een paar dagen aan de keukentafel of vanaf de bank werken is leuk, maar het is voor de lange termijn zeker geen aanrader. Je krijgt al snel kleine lichamelijke klachten, welke uiteindelijk chronisch kunnen worden. Investeer dan ook in goede stoelen, tafels en hardware om mee te werken. Zowel voor jezelf als voor je personeel. Bezuinig hier niet op, want je kunt de kosten vaak terug verdienen doordat je op kantoorruimte weer kunt besparen. Het is dus goed je te realiseren dat je verantwoordelijkheid niet stopt bij thuiswerken van personeel wanneer ze niet in het pand zijn, ook voor een fijne situatie thuis heb jij een verplichting tot de nodige inspanning.

Kortom, hybride werken is een enorme verrijking voor de meeste mensen. Niet meer iedere dag de verplichting tot het keurig aankleden voor kantoor. Maar wees niet te zuinig om op veel zaken te besparen, dit gaat je in de toekomst namelijk alleen maar ergernis, frustratie en misschien wel je gezondheid kosten. Maar dat de afwisseling van thuis en op kantoor werken fijn is? Dat zullen veel mensen met je eens zijn. Dus gun het jezelf en je personeel, het zal de sfeer ten goede komen.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog