Waarom een bedrukte doos belangrijk is voor jouw als bedrijf

Een kartonnen doos wordt gebruikt om producten veilig op te bergen of te verzenden. Je kunt ook meerdere items gemakkelijk bij elkaar houden met een kartonnen verpakking. Dit zijn de belangrijkste dingen die een doos doet, maar tegenwoordig heeft een doos nog andere nuttige functies. Als de doos bedrukt is, maakt dat echt een groot verschil. Je kunt gemakkelijk bedrukte dozen op maat bestellen, we vertellen er meer over in dit artikel.

Waarom een bedrukte doos?

Het is natuurlijk erg leuk om een Superdoos te hebben die past bij jouw bedrijf. Als je de naam of een leuke tekst op de doos laat drukken, wordt dit direct herkenbaar. Hierdoor wordt jouw bedrijf bekender. Een bedrukte doos zorgt voor een professionele uitstraling van jouw bedrijf. Er is extra aandacht besteed aan het pakket en dat wordt gewaardeerd.

Bedrukte dozen vallen op

Het aantal online bestellingen blijft maar toenemen en dit zal in de toekomst niet anders zijn. Als je iets nodig hebt, kun je het snel bestellen en vaak de volgende dag al in huis hebben. Bezorgdiensten zijn druk bezig om alle pakketjes op tijd te leveren. De busjes zitten vol met kartonnen dozen en andere verpakkingen. Als bedrijf wil je opvallen tussen al die massa, en een gewone doos is daarvoor niet genoeg. Als je wilt opvallen tussen al die dozen, moet je kiezen voor een bedrukte doos. Een doos die helemaal in de stijl van jouw bedrijf is, helpt om anders te zijn. Jouw pakketje zal zeker opvallen in die grote stapel!

Stevige verpakking

Het is essentieel dat de verpakking stevig is. Bij de meeste verzenddozen hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. De dozen zijn gemaakt uit één stuk karton. Wanneer je ze vouwt, ontstaat er een stevige doos met dubbele wanden. Hierdoor zijn er bijna geen zwakke plekken en wordt de inhoud optimaal beschermd.

Goede uitstraling

Je kunt ervoor kiezen om je producten te verzenden in gewone, lege dozen zoals bijna iedereen doet. Maar om echt op te vallen, is het beter om je eigen persoonlijke doos te gebruiken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar het geeft ook een professionele uitstraling. Hierdoor win je het vertrouwen van klanten en versterk je je merknaam.

Goedkopere verzendingen

Je hebt misschien gemerkt dat de tarieven van postbedrijven regelmatig stijgen als je pakketten wilt verzenden. Gelukkig is er een goedkopere manier: verzenden via de brievenbus. Niet alle producten zijn hiervoor geschikt, maar het kan aanzienlijk besparen op de kosten. Er zijn wel beperkingen aan de maximale afmetingen, vooral de hoogte mag niet meer dan 3 centimeter zijn. Dit heeft ook voordelen voor de ontvanger, want hij of zij hoeft niet thuis te zijn om het pakketje te ontvangen. Volledig bedrukte verzenddozen zijn ook verkrijgbaar in een hoogte van 2,5 centimeter, perfect geschikt voor brievenbus zendingen.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog