Deze 5 functies moet jouw kantoorprinter hebben

Het verschil tussen een thuisprinter of kantoorprinter is al redelijk groot. En als je een klein bedrijf hebt, wil je misschien weten welke functies belangrijk zijn voor je kantoorprinter. Het lijkt een kleine beslissing, maar met de juiste functies kun je wel degelijk een efficiënt bedrijf runnen en kosten besparen. We gaan hier vijf belangrijke functies bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een kantoorprinter.

Resolutie

De resolutie is een van de eerste dingen om naar te kijken wanneer je op zoek bent naar een printer bij bedrijven zoals PrintAbout. Voor zwart-wit afdrukken is een minimale resolutie van 600 x 600 DPI prima, maar als je betere kwaliteit wilt, is 2400 x 1200 DPI aan te raden. En wil je graag kleur afdrukken? Dan heb je een hogere standaardresolutie nodig; minimaal 1200 x 1200 DPI. Wanneer de core business van je bedrijf echt voornamelijk draait om het afdrukken van kleuren, of wanneer het echt belangrijk is in je bedrijfsvoering, kies dan een printer met een resolutie van 4800 x 4800 DPI voor de beste resultaten.

Type printer

Meestal kom je uit bij twee bekende opties: laserprinters en inkjetprinters. Welke het beste voor jou is, hangt af van wat je precies wilt afdrukken. Ook moet je kijken naar de behoeften van je bedrijf, hoe groot je bedrijf is, je budget en de omgeving van je kantoor. Over het algemeen zorgen laserprinters voor scherpere afdrukken dan inkjetprinters en zijn ze wat goedkoper op de langere termijn. Dat komt omdat tonercartridges langer meegaan dan inktpatronen. Het enige nadeel is dat de toner duurder is dan inkt. Bovendien zijn laserprinters aanzienlijk sneller in het afdrukken van pagina's dan inkjetprinters.

Multifunctioneel

De meeste kleine bedrijven kiezen voor een alles-in-één Canon printer. Deze bieden namelijk een aantal handige functies, maar of zo'n multifunctionele printer geschikt is voor jou hangt vooral af van wat je bedrijf nodig heeft. Met een beperkt budget kun je beter kritisch kijken naar welke afdrukmogelijkheden je echt nodig hebt. Als je alleen tekstdocumenten afdrukt en geen kleur nodig hebt, kun je geld besparen door een printer te kiezen die in ieder geval geen kleuren kan drukken,

Scanner resolutie

Kijk ook naar de scanner resolutie als je een printer met scanner wilt. De minimale resolutie die je moet hebben is 1200 x 600 voor redelijk goede beeldkwaliteit. Voor scherpe en gedetailleerde afbeeldingen kun je beter  kiezen voor een printer met een scanner resolutie van 4800 x 4800. De resolutie bepaalt hoe scherp en gedetailleerd de gescande documenten of afbeeldingen zullen zijn, dus denk hierover na!

Privacy en beveiliging

Privacy en beveiliging zijn natuurlijk belangrijk. De documenten en gegevens van je bedrijf, evenals de vertrouwelijke informatie van je klanten, moeten goed beschermd zijn. Een goede documentbeveiliging is niet alleen veilig voor je bedrijf, maar je kunt zo ook flexibel en efficiënt werken. Je wilt documenten draadloos naar de printer kunnen sturen, scannen en opslaan op een USB-stick, of ze veilig kunnen verzenden naar e-mail en cloudopslag. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van een keuze.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog