/

De bedrijfsautoverzekering online afsluiten: wat zijn de valkuilen?

Wil je een bedrijfsautoverzekering online afsluiten? Dan moet je voorkomen dat je in de veelgemaakte fouten van anderen trapt. Hoewel het afsluiten van een verzekering helemaal niet lastig is, kun je zomaar iets over het hoofd zien of een verkeerde keuze maken. Iedere keuze die je maakt, heeft uiteindelijk weer gevolgen tijdens het indienen van een schadeclaim. Vooraf weten welke valkuilen je moet vermijden kun je daarom helpen om een zo goed mogelijke basis te hebben. Maar welke valkuilen zijn dit dan precies? En hoe zorg je ervoor dat je hier niet in trapt? Onderstaande informatie kan je overal voor behoeden.

 

Een kant-en-klare verzekering afsluiten

Een eerste valkuil bij een bedrijfsautoverzekering online afsluiten is wanneer er aangegeven wordt dat een bepaalde verzekering voor iedereen de beste keuze is. Als ondernemer heb je namelijk jouw eigen behoeften en wensen. De standaardverzekeringen hoeven daarom helemaal niet het beste bij je passen. De kant-en-klare pakketten die je regelmatig tegenkomt, dekken lang niet altijd alles wat jij als ondernemer nodig hebt. Soms zijn er bepaalde risico’s die jij met jouw bedrijfsvoertuig hebt, wat bij andere mensen helemaal niet ter sprake komt. Juist dan is het fijn dat je jouw pakket zelf kan samenstellen. Ga daarom goed na wat de aanpassingsmogelijkheden zijn voordat je een verzekering afsluit. Kijk daarbij niet alleen naar de basisverzekeringen, maar ook de aanvullende opties die aangeboden worden. Iedere aanvullende optie is weer een extra bescherming voor zowel jouw voertuig als de inzittenden.

 

Kiezen voor de goedkoopste oplossing

Een andere valkuil bij een bestelautoverzekering zzp afsluiten heeft te maken met de maandpremie die je maandelijks betaalt. Vooral als je net begonnen bent met jouw bedrijf, wil je het liefste zo goedkoop mogelijk uit zijn. Hoe goedkoper de maandlasten, hoe meer winst je aan het einde van de maand overhoudt. Kiezen voor een goedkope verzekering kan op de lange termijn echter duur uitvallen. Veel lage premies gaan gepaard met een dekking waar vrijwel niets in vergoed wordt. Mocht je in een ongeluk terechtkomen, is de kans aanzienlijk groot dat je geen of weinig vergoeding krijgt van de verzekeringsmaatschappij. Ook kan de prijs een verschil opleveren in de service die de maatschappij biedt. Vergelijk daarom niet alleen de prijzen, maar ook wat je voor dit maandbedrag terugkrijgt.

 

De polisvoorwaarden niet goed doornemen

Een valkuil waar de meeste mensen intrappen, omdat ze geen zin hebben om een lange lap tekst door te lezen: het negeren van de polisvoorwaarden. Deze polisvoorwaarden kan je inzien voordat je een verzekering afsluit. Iedere dekking is voorzien van bepaalde voorwaarden, waarin eventuele uitsluitingen, beperkingen en andere rechten en plichten in staan. Ook zie je hierin staan hoe je de schadeclaim in moet dienen. Wanneer je op de hoogte bent van alle voorwaarden, sta je niet meer voor verrassingen en kan je beter bepalen welke verzekering het beste bij je past. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken om de weg op te gaan met jouw bestelauto en benodigde spullen.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog