5 tips om je klanten te factureren

Het correct facturen van je klanten is van groot belang voor het succes van je bedrijf. Onduidelijke facturen zullen leiden tot verwarring, te late betalingen en zelfs wanbetalers. Gelukkig kun je met een paar simpele stappen het maken en versturen van je facturen makkelijker maken en zorgen dat je een stuk professioneler over komt. We delen onze tips met je!

Maak gebruik van facturatiesoftware

Het gebruik van facturatie software kan veel tijd besparen bij het maken en versturen van facturen. Een goed factuurprogramma voor ondernemers zal ook zorgen dat je facturen voldoen aan de wettelijke eisen. Ze bieden sjablonen waarin je snel alle informatie kunt invullen. Daarnaast zal de software ook bijhouden welke facturen nog openstaan en sturen ze een herinnering als een betaling te laat is. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en kan het maken van fouten kleiner maken.

Factureer op tijd

Een van de meest voor de hand liggende, maar vaak vergeten tip is dat je de klant zo snel mogelijk na het leveren van de dienst of product moet facturen. Hoe langer je wacht met het versturen van je factuur, hoe langer het ook zal duren voor hij betaald wordt. Bovendien kan het zijn dat een klant na een tijdje vergeet wat er precies gedaan of geleverd is, wat ook kan zorgen dat het langer duurt voor er betaald wordt of juist extra vragen oplevert. Het is slim om elke dag of week een vast moment in te plannen om facturen te maken en te verzenden.

Zorg voor een duidelijke omschrijving

Het is belangrijk dat de klant meteen duidelijk ziet waar hij voor betaalt. Geef een gedetailleerde beschrijving van de geleverde diensten of producten. Vermeld wat de prijs per stuk was, of hoeveel uren er is gewerkt tegen welk uurtarief. Een goede omschrijving zorgt ervoor dat er minder vragen over de factuur zullen komen en dus sneller betaald wordt.

Vermeld duidelijke betalingsvoorwaarden

Vermeld op de factuur altijd duidelijk de betalingsvoorwaarden. Geef aan binnen hoeveel dagen de klant moet betalen en waar het naar overgemaakt moet worden. Daarnaast kun je ook een boete voor te late betalingen instellen. Maar zorgt altijd dat dit duidelijk op de factuur staat.

Zorg voor een professionele lay-out

Als laatste is de uitstraling van je factuur belangrijk. Een professioneel vormgegeven factuur met je logo en een overzichtelijke opmaak laat een betrouwbare indruk achter. Een nette, overzichtelijke factuur komt professioneler over en kan zorgen dat er sneller betaald wordt.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog