/

Soorten mobiele alarmering voor professionals

Bij het runnen van je eigen bedrijf komt veel kijken op het gebied van veiligheid. Zeker als je ook nog werknemers voor je hebt werken, wil je iedereen kunnen garanderen dat ze het werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. Er bestaan daarom verschillende soorten mobiele alarmering die werknemers de mogelijkheid bieden aan de bel te trekken wanneer ze bijvoorbeeld te maken krijgen met agressie of andere gevaarlijke omstandigheden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten mobiele alarmering.

Interne agressie alarmering

Door het gebruik van alarmknoppen kun je bij een gevaarlijke situatie makkelijk de hulp inschakelen van een andere collega of van de bewaking. Je hebt hierbij verschillende soorten alarmknoppen. Zo heb je knoppen die op een vaste plek zitten, bijvoorbeeld onder het bureau of onder de balie van de receptie. Dergelijke alarmering is bijvoorbeeld geschikt voor gastvrouwen/gastheren. Ook in bijvoorbeeld tankstations wordt veel gebruik gemaakt van dit soort alarmknoppen aan onderkant van de toonbank. Je kunt je voorstellen dat deze knoppen handig kunnen zijn om de veiligheid te garanderen van werknemers die bijvoorbeeld midden in de nacht alleen werken. Ook kun je een man down systeem aanschaffen. Dit is een speciaal mechanisme waardoor je werknemers de alarmering ook automatisch kunnen aanzetten, als ze niet meer tot handmatige alarmering in staat zijn.

Mobiele agressie alarmering

Voor mensen met een functie die veel beweging vereist, zal een alarmknop aan de onderkant van een bureau niet veel helpen. Daarom bestaan er ook mobiele alarmknoppen, die werknemers te allen tijde met zich mee kunnen dragen terwijl ze hun werkzaamheden aan het uitvoeren zijn. Ook hier kan een alarmknop extra veiligheid bieden voor mensen die bijvoorbeeld alleen werken, of mensen die gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren. Door op de knop te drukken kunnen mobiele alarmknoppen collega’s, beveiliging, of alarmcentrales waarschuwen voor de gevaarlijke situatie. Deze mobiele knoppen sturen dan meteen ook de GPS locatie van de werknemer door, waardoor de werknemer gemakkelijk te vinden zal zijn.

Alarmering voor bedrijfshulpverleners

Een oproepsysteem voor BHV’ers is een ontzettend effectieve manier om de veiligheid en gezondheid van zoveel mogelijk mensen te garanderen. Je kunt een oproep versturen en een melding maken van calamiteiten en tegelijkertijd precies zijn welke BHV’ers waar aanwezig zijn en welke makkelijk naar de plek van de calamiteit toe kunnen gaan. BHV’ers kunnen ook zelf een melding maken en hiermee hulp inschakelen van anderen en hun collega’s op de hoogte stellen van het voorval.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog