De voordelen van een zorguitzendbureau

Er zijn veel mensen in Nederland die zorg nodig hebben. In Nederland hebben we ook te maken met vergrijzing en de kans is dan ook groot dat de zorgbehoeften toenemen. Tegelijkertijd is er een tekort aan zorgmedewerkers op de arbeidsmarkt en daarom lopen zorginstellingen soms tegen problemen aan. Gelukkig zijn er ook speciale zorguitzendbureaus. Denk bijvoorbeeld aan Medigo. Je kunt verschillende professionals inhuren, zoals een basisarts uitzendbureau. Maar waarom is het verstandig om een zorguitzendbureau in te schakelen?

De professionals hebben veel ervaring

Als zorgorganisatie heb je natuurlijk ervaren medewerkers nodig. Professionals die via een zorguitzendbureau werken, hebben ervaring bij verschillende soorten organisaties. Dit maakt ze in de eerste plaats breed inzetbaar. Ze kunnen vaak meerdere functies binnen je organisatie vervullen en tegelijkertijd hebben ze veel ervaring. Ze hebben dus minder training nodig en ook daar profiteer je als organisatie van.

Een uitzendkracht is gewend aan veranderingen

Wanneer je medewerkers langdurig in dienst hebt, dan is de kans groot dat ze gewend zijn geraakt aan de situatie. Ze zijn gewend om dezelfde werkzaamheden uit te voeren en daar voelen ze zich ook fijn bij. Maar tegelijkertijd gebeurt er tegenwoordig veel in de wereld en ook binnen de zorg zijn er ook veel veranderingen waarneembaar. Een uitzendkracht kan gemakkelijker met veranderingen omgaan, omdat hij of zij doorgaans geen lange periode op dezelfde plek werkt.

Het is praktisch

Het is ook praktisch om gebruik te maken van de diensten van zorguitzendbureaus. Ze regelen namelijk veel zaken. In de eerste plaats beoordelen de uitzendbureaus of iemand geschikt is voor de zorg. Ze screenen en onderzoeken ook welke professionals het beste bij jouw organisatie passen. Daarnaast vragen ze een VOG aan en ze doen meestal ook referentieonderzoeken. Ook de contracten lopen meestal via het uitzendbureau. Als zorgbedrijf hoef je je dus niet bezig te houden met die activiteiten en dat zorgt ervoor dat het management meer rust heeft en zich kan focussen op andere zaken.

Je bespaart geld

Het klinkt misschien vreemd, maar vaak bespaar je als zorginstelling ook geld wanneer je gebruikmaakt van de diensten van een zorguitzendbureau. Je hoeft in de eerste plaats geen geld aan de werving te besteden. Je hoeft niemand in te huren om vacatures uit te zetten en tegelijkertijd hoef je ook geen trainingen aan te bieden. Ook kun je als zorginstelling gerichter personeel inhuren.

Hoe vind je het juiste uitzendbureau?

Natuurlijk zijn er meerdere uitzendbureaus actief op de markt. Maar hoe weet je welk bureau het beste bij je past? Allereerst is het belangrijk om vooraf grondig onderzoek te doen. De meeste uitzendbureaus hebben een website en op basis daarvan kun je al een goed beeld krijgen. Je kunt ook onderzoeken wat anderen van het uitzendbureau vinden. Dan is het verstandig om naar beide partijen te kijken. Zijn de mensen die voor het uitzendbureau werken tevreden en hoe kijken de klanten tegen de service aan?

Conclusie

Als zorginstelling is het niet onverstandig om gebruik te maken van de diensten van een zorguitzendbureau. In dit artikel zij we dieper ingegaan op de vele voordelen.

Laatste van Blog