Een bedrijfsuitje organiseren
/

Een bedrijfsuitje organiseren: hier moet je aan denken

Het is ontzettend leuk om eens in de zoveel tijd een bedrijfsuitje te organiseren en jouw team mee te nemen in een leuke activiteit. Wil jij een bedrijfsuitje organiseren? In dit artikel vertellen we je alles over de dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je dat wil doen.

Het doel van het bedrijfsuitje

Ga jij een bedrijfsuitje organiseren? Vraag jezelf dan ten eerste af wat het doel is van dit bedrijfsuitje. Wil je gewoon iets gezelligs doen samen? Dat is een goede reden, maar het kan ook zijn dat je graag de samenwerking binnen het team wil bevorderen of wilt dat iedereen elkaar op persoonlijk vlak goed leert kennen. Pas de activiteit aan op het doel.

Een datum

Het vinden van de juiste datum is vaak een onmogelijk proces. Waarschijnlijk lukt het niet om iedereen samen te laten komen, tenzij het bedrijfsuitje plaatsvindt onder werktijd. Begin ruim op tijd met het sturen van datumprikkers of polls voor het bedrijfsuitje. Idealiter kunnen jullie direct vanuit werk samen wat gaan eten om vervolgens wat te ondernemen, maar als je personeel bereid is om een weekenddag ervoor op te offeren, kunnen jullie ook echt iets leuks doen.

Wat gaan we doen?

Je kunt niet iedereen tevreden houden met het bedrijfsuitje. Als je organiseert, laat je dan niet tegenhouden door mensen die zeuren over de keuze van de activiteit. Een sportieve activiteit is een goede manier om te werken aan teambuilding en elkaar eens te leren kennen in een setting die niets te maken heeft met de dagelijkse bezigheden op kantoor. Er zijn volop activiteiten die zorgen voor plezier en teambuilding. Denk aan strandspelen zoals beachvolleybal, zeskamp of levend tafelvoetbal voor een sportieve en competitieve sfeer. Voor een creatieve twist kun je workshops doen, zoals het maken van Ibiza-armbandjes, cocktails shaken of een Herman Brood schilderworkshop. Hebben jullie liever avontuur? Kies dan voor een spannende outdoor escaperoom, powerboat varen of boogschieten. Genoeg te doen dus!

Houdt rekening met iedereen

Hoewel je wat betreft de activiteit niet iedereen tevreden kunt stellen, is het wel belangrijk om met iedereen rekening te houden. Denk hierbij aan dieetwensen voor het etentje, of eventuele fysieke beperkingen die bepaalde activiteiten wat lastiger maken. Zeker wanneer je een niet al te groot team hebt, is het belangrijk dat niemand zich buitengesloten voelt in het uitje. Zo moeilijk is het niet om iets te vinden wat iedereen aankan en om even een mail rond te sturen of mensen bepaalde dieetwensen of allergieën hebben voor je ergens bij een leuk restaurant reserveert.

Vennoot richt zich op de thema's ondernemen en algemene geldtips. Je vindt dus altijd wel inspirerende artikelen op onze site, of je nu ondernemer bent of omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op bepaalde uitgaven. Kijk gerust even rond.

Laatste van Blog